Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Με καζάνι που βράζει μοιάζουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι



Σήμερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής απέστειλε έγγραφα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και επιπλέον επέδωσε δύο εξώδικα στον Οργανισμό.

IATRONET

Η επ' αόριστον άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα είναι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που πρόκειται να εξετάσει η έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας.

Ήδη από χθες, όπως μαθαίνουμε, έχει σταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα στα μέλη για την προσεχή συνέλευση στις 29 Αυγούστου που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου. Τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν είναι τα εξής:

1) Επ’ αόριστον άρση πίστωσης προς ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα μέχρι πλήρους τήρησης των συμβατικών του υποχρεώσεων.
2) Αποστολή μηνυτήριας αναφοράς στο τοπικό ΠΕΔΥ του ΕΟΠΥΥ για παρακώλυση στην ενημέρωση για την πορεία πληρωμής των συναδέλφων και κατ’ εξαίρεση πληρωμές.
3) Συζήτηση και ενημέρωση για τιμολόγηση ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.

Την ίδια στιγμή, όπως μάθαμε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου έστειλε στις αρχές του μήνα εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την καταστρατήγηση της σύμβασης που έχει υπογραφεί για τα ιατροτεχνολογικά, υποστηρίζοντας ότι έως και σήμερα έχει εξοφλήσει μόνο το μήνα Ιανουάριο 2017.Στο εξώδικο μεταξύ άλλων αναφέρεται " Όπως, ήδη γνωρίζετε, οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη προπληρώσει τους προμηθευτές, έχουν ήδη φορολογηθεί και έχουν αποδώσει στο κράτος τα νόμιμα για τις εισφορές που δεν έχουν καν λάβει από εσάς. Δημιουργήσατε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία αντί να απλοποιεί τις διαδικασίες υποβολής παραστατικών και να ελέγχει εάν ο ασφαλιζόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει τη συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα θα έπρεπε να λύνει."

Σήμερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής απέστειλε έγγραφα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και επιπλέον επέδωσε δύο εξώδικα στον Οργανισμό:

Τα εξώδικα επικεντρώνονται σε τέσσερα ζητήματα:

΄΄1.-στο θέμα της ασυνέπειας ως προς τον χρόνο πληρωμής, γνωρίζοντάς του ότι εάν δεν συμμορφωθεί στα όσα ορίζει η σύμβαση, τότε θα διεκδικήσουμε τα ποσά δικαστικώς και νομιμοτόκως και θα επιδιώξουμε και την αποκατάσταση κάθε άλλης θετικής και αποθεματικής ζημίας μας.

2.- στο θέμα των τιμών και της άτακτης πληρωμής των μελών, καλώντας τον Οργανισμό: - να ανακαλέσει την σχετική καταχρηστική και παράνομη απόφαση του, ώστε να εισπράττουν τα μέλη απευθείας από τον ασφαλισμένο την διαφορά τιμής μέχρι την τιμή προμήθειας καθώς και ένα εύλογο κέρδος

- να εξοφλήσει τους λογαριασμούς Ιανουαρίου 2017 σε όλα ανεξαιρέτως τα φαρμακεία πρό πάσης άλλης καταβολής σε μέλη μας για εμβάσματα επόμενων μηνών, και 
- να παύσει την ευνοϊκή διακριτική μεταχείριση ορισμένων μελών υπό καθεστώς αδιαφάνειας.΄΄

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο ΦΣΑ αναφέρει ότι θα αναγκαστεί να εξαντλήσει κάθε ένδικο βοήθημα για την αποκατάσταση κάθε ζημιάς που έχουν υποστεί τα μέλη του.

2 σχόλια:

  1. Μπραβο στους Φαρμακοποιους! Ας τα βλεπουμε εμεις οι γιατροι τα.....ζωα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν βγαζαμε τα χρηματα που βγαζει το τελευταιο φαρμακειο στην Ελλαδα, θα καναμε κι εμεις παπαδες....Αλλα βλεπεις φροντισαν να ειμαστε λιτοδιαιτοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή