Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Επιστολή ΙΣΗ προς Υπουργό Υγείας για την απαξίωση δικτύου συμβεβλημένων ιατρών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr 

Ηράκλειο, 08/08/2017
Αριθμ. Πρωτ. 1252

ΠΡΟΣ

κ.Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγείας, 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ και την δημοσίευση της προκήρυξης για την πλήρωση των θέσεων οικογενειακών ιατρών των ΤΟΜΥ αναρωτιόμαστε για το μέλλον των υπαρχουσών συμβάσεων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών. Υπάρχει σχεδιασμός για ανανέωση αυτών; Προβλέπεται αλλαγή ή κατάργηση των συμβάσεων από το Σεπτεμβριο; Όπως δηλώσατε σε πρόσφατη συνέντευξη σας το παρόν σύστημα με τους συμβεβλημένους ιατρούς είναι αποτυχημένο, ξεπερασμένο και κοστοβορο. Ακολουθείτε κι εσείς την πεπατημένη ότι για όλα, φταίνε οι γιατροί και περισσότερο οι συμβεβλημένοι.

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι το σύστημα αυτό με τους συμβεβλημένους ιατρούς και τα εργαστήρια, θωράκισε την υγεία των πολιτών στα χρόνια της κρίσης. Όσο για την αδυναμία και την ανεπάρκεια του συστήματος, σίγουρα δεν φταίνε οι γιατροί. Μια επίσκεψη στα ιατρεία ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες του μήνα θα σας πείσει.

Εάν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι η αποτυχία, οι ελλείψεις του συστήματος οφείλονται στους γιατρούς θα ήταν τουλάχιστον ειλικρινές από μέρους σας, να απαλλάξετε τους συμβεβλημένους ιατρούς από την χρεοκοπημένη και αποτυχημένη σύμβαση, το συντομότερο ώστε να μειωθεί και η συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ. Να σας υπενθυμίσουμε ότι έχουμε μόνο (!!) έξι μήνες καθυστέρηση.

Αναμένουμε την απάντηση σας, για να προγραμματίσουμε τον τρόπο εξυπηρέτησης των ασθενών μας στα ιδιωτικά μας ιατρεία.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης             Γεώργιος Κοχιαδάκης


Ο Συντονιστής Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Νικόλαος Λαθουράκης

4 σχόλια:

  1. Η καλύτερη επιστολή - αίτημα ιατρικού συλλόγου που έγινε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά, θα ήταν καλό να ακολουθήσουν και άλλοι ιατρικοί σύλλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς εκεί στην Κρήτη, γιατί τους ζορίζετε να εφαρμόζουν αυτή την παρωδία ;; Τρελαθήκατε τελείως ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι, μην ξυπνάτε τους συντοπίτες σας, αφήσστε τους να ζήσουν τη νιρβάνα τους και μην τους υπενθυμίζετε τις υποχρεωσεις τους. Η ΠΦΥ θα καταρρεύσει εάν διώξει τους συμβεβλημένους, χωρίς αναπλήρωση των δημόσιων δομών, πράγμα αδύνατον. Ο,τι είναι χρήσιμο για την κοινωνία, δεν μπορεί να ανατραπεί από τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή