Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αντιδικία Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή: “Θα σε κλείσω φυλακή”. “Έφτιαχνες πελατειακό κράτος”...

"Κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο”, ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Εκτός ελέγχου βγήκε η αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Βουλή.

IATRONET

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε την Πέμπτη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τροπολογία σχετικά με το κόστος φύλαξης του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ:

“Σε ξέρω. Σε έχω μελετήσει αρκετά. Εγώ θα σε κλείσω φυλακή Πολάκη! Ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την τροπολογία που σού χαλάσαμε. Το παίζεις καθαρός, αλλά είσαι πολύ βρώμικος”.

Ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να απαντήσει, ζητώντας λόγο αργότερα τον λόγο επί προσωπικού.

Παίρνοντας τον λόγο, κατηγόρησε τη ΝΔ και τον αντιπρόεδρό της και για το θέμα της αριστείας:

“Μας έχετε ζαλίσει με την αριστεία. Έρχονται και μιλάνε για την αριστεία ποιοι σε ποιους; Εγώ τελείωσα το λύκειο με 20. Πόσα έβγαλε ο κ. Μητσοτάκης; Την Ιατρική σχολή την τελείωσα στα εξήμισι χρόνια γιατί κράταγα ένα μάθημα στην ΕΦΕΕ. Ο Άδωνις έκανε 15 χρόνια. Ο Τζήμερος έχει πάρει πτυχίο; Όλος αυτός ο συρφετός έχει πάρει πτυχίο”;

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως πήρε το πτυχίο του στα δέκα χρόνια, εξηγώντας πως αυτό συνέβη επειδή είχε χάσει τους γονείς του και έπρεπε να βοηθήσει την οικογένειά του:

“Εγώ μπήκα στο πανεπιστήμιο με 19,2. Στα πρακτικά της Βουλής έχω τον κ. Πελεγρίνη, που με είχε φοιτητή και ο οποίος μού πλέκει το εγκώμιο”, είπε χαρακτηριστικά, για να ρωτήσει τον αναπληρωτή υπουργό:

“Εσείς, κ. Πολάκη, μπορείτε να μου καταθέσετε το πτυχίο εντατικολόγου που έχετε; Θέλω το πιστοποιητικό! Ξέρετε γιατί; Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο”...

Κινητό

Ο κ. Πολάκης συνέχισε, διαβάζοντας από το κινητό του ένα κείμενο γιατρού, το οποίο αφορούσε τον κ. Γεωργιάδη: “Λέει ότι εσύ έφτιαχνες πελατειακό κράτος. Άντε μπράβο”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

“ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ο γιατρός, όπως και εσείς πριν γίνετε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε και καμιά ιδεολογική διαφορά”, απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέσυρε διάταξη, με την οποία επιβάλλονταν ποινές σε ιδιωτικές κλινικές, που χρέωναν περισσότερα στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Πολάκης είπε πως επρόκειτο για διόρθωση σε στρεβλό τρόπο καταβολής του αυτόματου μηχανισμού επιστροφής (clawback) για το έτος 2014, τον οποίο είχε θεσμοθετήσει ο τότε υπουργός Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: “Το άρθρο 2 είχε τις ποινές σε αυτούς που συλλαμβάνονται από τις εταιρείες να υπερκοστολογούν. Τις καταργήσατε τις ποινές. Σάς έχουν παρασύρει. Το άρθρο 2 που καταργήσατε ήταν οι ποινές στους κλέφτες”.

Εμβληματική

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "εμβληματική μεταρρύθμιση", η οποία αποτελεί αναγκαία θεσμική συμπλήρωση της μεταρρύθμισης που έγινε στην Υγεία τη δεκαετία του '80.

Ο Αλέξης Τσίπας ανέφερε χαρακτηριστικά πως "το δικό μας αξιακό φορτίο, η πολιτική ταυτότητα και οι αρχές μας, είναι εγγεγραμμένες σε κάθε παρέμβαση στην Υγεία".

Αναφέρθηκε στο τι παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση στην Υγεία, σημειώνοντας πως υπήρχε εικόνα διάλυσης και πάρτι προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των πολιτών.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου