Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

16 δράσεις στην υγεία καθόρισαν Μητσοτάκης – Κικίλιας

Συντάκτης: Virus

Δέσμη 16 δράσεων στην υγεία για το 2020 καθόρισαν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, στη συνάντηση εργασίας που είχαν νωρίς το απόγευμα, κάνοντας παράλληλα απολογισμό των πεπραγμένων των τελευταίων μηνών.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κάπνισμα. “Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι ειδικά στο δεύτερο σκέλος, αυτό της Δημόσιας Υγείας, πιστεύω ότι έχουμε ήδη πετύχει μία σημαντική νίκη. Και αυτή δεν είναι άλλη από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Ειδικά ως προς τα καταστήματα εστίασης, πιστεύω ότι έχουμε πετύχει σχεδόν απόλυτη εφαρμογή του νόμου και αυτό είναι μια επιτυχία που πιστώνεται όχι μόνο στο Υπουργείο Υγείας αλλά είναι συνολικά μία ένδειξη της ωριμότητας της ελληνικής κοινωνίας”, ανέφερε.

Όπως έγινε γνωστό, οι κυριότερες δράσεις για το 2020 που τέθηκαν στο τραπέζι των δύο ανδρών είναι:
  1. Παρεμβάσεις αναβάθμισης των νοσοκομείων όλης της χώρας
  2. Εγκεκριμένες προσλήψεις: 1.500 θέσεις λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων (43% Νοσηλευτικό προσωπικό) σε όλους τους φορείς του Υπουργείου Υγείας μέσω ΑΣΕΠ και 950 θέσεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού και 50 θέσεις νοσηλευτών.
  3. Σχέδιο Ανάπτυξης Ολοκληρωμένου Συστήματος Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με πυλώνα τα Κέντρα Υγείας
  4. Σύσταση Δικτύου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας
  5. Δράσεις για την ψηφιακή υγεία, με έμφαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, ηλεκτρονικά μητρώα ασθενών κ.α.
  6. Αναμόρφωση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας και κεντρικοποίηση των προμηθειών υγείας
  7. Κατάρτιση Νομοσχεδίου για τη Δημόσια Υγεία και την Πρόληψη
  8. Αναδιάρθρωση του τρόπου εφημερίας των νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης
  9. Ανασχεδιασμός της λειτουργίας και δημιουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών
  10. Έμφαση στον εκσυγχρονισμό της οργάνωσης των νοσοκομείων, περιλαμβανομένης της πιλοτικής εφαρμογής ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ
  11. Σύσταση Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας
  12. Στρατηγικό Σχέδιο για την Ψυχική Υγεία σε επίπεδο πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης
  13. Φαρμακευτική πολιτική, μέτωπο όπου θα εξεταστεί μνημόνιο κατανόησης με τις φαρμακοβιομηχανίες για τη μείωση rebate και clawback, ενώ θα εκπονηθεί και εθνικό σχέδιο για κλινικές μελέτες
  14. Σχεδιασμός προσλήψεων ώστε να καλυφθούν κενά στη στελέχωση δομών και υπηρεσιών, ενώ καταγράφονται αυξημένες ανάγκες λόγω κύματος συνταξιοδοτήσεων
  15. Εκπόνηση και υλοποίηση Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης κατά των εξαρτήσεων, όπου θα αξιοποιηθεί και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
  16. Ολοκληρωμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για τον κορωνοϊό.
Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας έκανε δηλώσεις για το θέμα του κοροναϊού: “Αυτό που έχω να συστήσω ως Υπουργός Υγείας είναι ψυχραιμία, πιστή εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί προς όλες τις πλευρές και να παρακαλέσω επίσης για εγκράτεια σε σχέση με τη μετάδοση των ειδήσεων που έχουν να κάνουν με τον ιό. Η χώρα είναι προετοιμασμένη και θωρακισμένη. Εξηγήσαμε πολύ ειλικρινά μέσω των επαγγελματιών υγείας και των ειδικών λοιμοξιολόγων, ότι όπως ο ιός έχει πάει σε πολλές άλλες χώρες, μπορεί κάποια στιγμή να έρθει και στη χώρα μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχει εγρήγορση και σχέδιο και αυτό εφαρμόζουμε πιστά”.

6 σχόλια:

  1. Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα......για λεφτά ακούσατε τίποτα συνάδελφοι ? Αποτι καταλαβαινω όλοι μας και η ΕΝΙ μαζι είμαστε ......κατενθουσιασμένοι με το ψωροδεκαρικο και μόνο ως τριακοστό ένατο αίτημα αναφέρουμε γενικά και αόριστα από καμία καμιά φορά κάποια αύξηση ! Όλα αυτά ενώ ο χρΕΟΠΥΥ κομπάζει διαρκώς για......πλεονάσματα ! Και ψάχνει γιατρούς και μάλιστα......νέους, με 1300 ψωρο€ !!! Φυσικά οι νέοι τους γράφουν στα ......φρύδια τους και ο γελοίος διαγωνισμός ούτε ακούγεται πια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ BRAIN DRAIN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εσύ .....μπετοβλακα 4.11 είσαι γιατρός τότε είναι και ο......γάτος μου! Οι νέοι γιατροί έδωσαν ήδη την απάντηση στον ΞανθοΚικιλια.....

      Διαγραφή
    2. Τότε γιατί οι 800 θέσεις που ψάχνει για ΟΙ ο σαχλαμάρας ο Κικίλιας με 1300 ψωρο€ είναι κενές ; Είστε χειρότεροι ΚΑΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ , αχρηστοι !

      Διαγραφή
    3. @4.11
      Εσένα θα σου δίνουν και ένα κατσαρόλι φασουλαδα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή,
      Και επιπλέον μπόνους θα σε προτιμούν όταν θα μαζεύουν τις ελιές από τα χωράφια!

      Διαγραφή
  3. Και οι 950 θέσεις γιατρών ΕΣΥ που είχε προγραμματίσει ο Ξανθός, έγιναν 950 θέσεις επικουρικών. Ξεφτίλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή