Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προσλήψεις των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα κριτήρια


Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις των γιατρών στα δημόσια Νοσοκομεία όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr.


Με τον τρόπο αυτό οι προσλήψεις θα γίνονται με διαδικασίες εξπρές καθώς με την ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων και με την άμεση εξέτασή τους, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί οι γιατροί να προσλαμβάνονται στα νοσοκομεία μέσα σε έξι μήνες.

Να σημειωθεί ότι με τον παραδοσιακό τρόπο και την αποστολή των φακέλων αλλά και όλη τη γραφειοκρατία, απαιτούνται τουλάχιστον 1,5 με δύο χρόνια για να φθάσουν οι γιατροί στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Ετοιμάζονται προσλήψεις γιατρών με ψηφιακές διαδικασίες! Όλες οι λεπτομέρειες»

Το νέο ψηφιακό σύστημα αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρονική προέκταση της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τους επικουρικούς γιατρούς. Να σημειωθεί ότι σχεδιάστηκε από στέλεχος του ΕΟΠΥΥ.

Όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, με βάση τη διαδικασία που έχει ορισθεί, οι θέσεις που θα προκηρύσσονται θα είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) αλλά και ανά νοσοκομείο, ενώ για πρώτη φορά θα ορίζεται και συγκεκριμένα η κλινική στην οποία θα εργασθεί ο γιατρός η οποία και θα αναζητά ιατρικό προσωπικό.
Οι γιατροί

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας, οι γιατροί θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr, όπου θα αναζητούν τη θέση που επιθυμούν και θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους δηλώνοντας απλά τα στοιχεία τους, τα μόριά τους και τα πτυχία τους.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και με ανώτατο όριο 5 φορείς (νοσοκομεία ή Κ.Υ.) μίας μόνο ΔΥΠΕ, δηλώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.

Στη συνέχεια θα καλούνται να παρουσιάσουν τα αποδεικτικά όταν θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη, οπότε και θα διαπιστώνεται εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα δηλώθηκαν.

Τι θα γίνεται μετά

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, καταρτίζεται αυτοματοποιημένα κατάλογος υποψηφίων σύμφωνα με τα δηλωθέντα προσόντα και προτιμήσεις τους, με σειρά κατάταξης ανά θέση/θέσεις δυνάμει των προβλεπόμενων κριτηρίων αξιολόγησης πλην της συνέντευξης.

Το τμήμα Ιατρών ΕΣΥ της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Υγείας διαβιβάζει ηλεκτρονικά τους αυτοματοποιημένους καταλόγους υποψηφίων στις αρμόδιες Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού των οικείων ΔΥΠΕ, του ΓΝ Παπαγεωργίου και του Ε.Κ.Α.Β., οι οποίες άμεσα τους διαβιβάζουν στις Γραμματείες των Συμβουλίων Κρίσεων και Επιλογής. Ο αυτοματοποιημένος κατάλογος αναρτάται, από το συμβούλιο, στον ιστότοπο της ΔΥΠΕ προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Εντός 10 ημερολογιακών ημερών, συνέρχεται το συμβούλιο προκειμένου να ελέγξει συνεπικουρούμενο από τη Γραμματεία την ορθότητα των ηλεκτρονικά κατατεθειμένων δικαιολογητικών των υποψηφίων. Το συμβούλιο διενεργεί έλεγχο ορθότητας των δικαιολογητικών (τύπου Α) ως προς το σύνολο των υποψηφίων και αφαιρεί από τον πίνακα κατάταξης τους στερούμενους τα ελάχιστα αναγκαία προσόντα συμμετοχής.

Στη συνέχεια, διενεργεί επαλήθευση της σειράς κατάταξης υποψηφίων του αρχικού καταλόγου (δυνάμει δικαιολογητικών τύπου Β) για αριθμό έως και το πενταπλάσιο των υποψηφίων των θέσεων που προκηρύχτηκαν. Εφόσον από τον έλεγχο μοριοδότησης διαπιστωθεί αναντιστοιχία μεταξύ μοριοδότησης και δικαιολογητικών τύπου Β, το Συμβούλιο διενεργεί αναμοριοδότηση υποψηφίων μέχρι τη συμπλήρωση αριθμού ίσου με το πενταπλάσιο των υποψηφίων των θέσεων που προκηρύχτηκαν. Η συνεδρίαση του συμβουλίου για όλες τις θέσεις και για όλες τις ειδικότητες, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 ημερολογιακές ημέρες.

Δείτε πως θα γίνονται οι προσλήψεις βάση της απόφασης του υφ. Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

2 σχόλια:

  1. Ακόμα και αν βρεθούν κορόιδα η δούλοι να σας πιστέψουν,και πάνε να δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας,ποιος λέει ότι ένα μεσημέρι δεν θα στείλετε χαρτί στο κορόιδο να είναι από αύριο το πρωί πχ στην Σαμαθρακη,ενώ έχει διοριστεί σαν Παιδιατρος πχ στην Ξάνθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κριτήρια είναι το εξής ένα, είσαι......ΝΔ? Πόσο.....ΝΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή