Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

«Αττικόν»: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται το ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού – Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Στο νοσοκομείο "Αττικόν" βρίσκεται από τις 9 το βράδυ, ο 33χρονος Κινέζος που χαρακτηρίστηκε "ύποπτο κρούσμα", καθώς έχει ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και έχει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά που προκαλεί η λοίμωξη από τον κοροναϊό.

Ο 33χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό "Αττικόν", μετά από ενημέρωση των γιατρών ιδιωτικής κλινικής των νοτίων προαστίων προς τις ελληνικές αρχές, ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό. Στην ιδιωτική κλινική είχε μεταβεί μόνος του, καθώς υπέφερε από υψηλό πυρετό και βήχα και αναζήτησε ιατρική βοήθεια.

Η μεταφορά του στο "Αττικόν" έγινε τελικά το βράδυ με ασθονοφόρο του ΕΚΑΒ και κάτω από τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική και δήλωσε ασθενής

Ο 33χρονος άνδρας επισκέφθηκε την ιδιωτική κλινική και ανέφερε ότι υπέφερε από πυρετό και βήχα. Όταν δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί πρόσφατα την πατρίδα του, σήμανε συναγερμός. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο "Αττικόν" που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό.

Αυτή τη στιγμή, ο 33χρονος παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα -κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας- για να σταλεί σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο για τον κοροναϊό, από το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου