Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Δήλωση Προέδρου ΠΙΣ για τα κριτήρια ευαλωτότητας

Αποτέλεσμα εικόνας για πισΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή τοποθετήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε μετανάστες με τη διάγνωση ότι ήταν ευάλωτοι και έπασχαν από μετατραυματικό στρες, ώστε να μεταφέρονται στην ενδοχώρα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε: 

«Είναι άστοχο να επικεντρώνεται το μπάχαλο του μεταναστευτικού που επικρατεί στα νησιά, στους γιατρούς και ιδιαίτερα στους ιδιώτες». 

Οι γιατροί εφαρμόζουν τα κριτήρια ευαλωτότητας που όρισε η πολιτεία και εφόσον σε αυτά περιλαμβάνεται το μετατραυματικό στρες, είναι αναμενόμενο αυτοί οι πληθυσμοί να το παρουσιάζουν. 

Ο δε διαχωρισμός των ιδιωτών γιατρών με εκείνους του κρατικού τομέα, είναι επιχείρημα των περασμένων δεκαετιών ειδικά σε ότι αφορά στα νησιά, όπου οι κρατικές δομές στενάζουν από τους αυξημένους πληθυσμούς». 

Από το Γραφείο Τύπου του Π.Ι.Σ. 



1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΙΣ δεν απαντα στην καταγγελια.Τινος συμφεροντα εξυπηρετουν οι γιατροι που διαπιστωνουν σε ολους ψυχολογικα προβληματα και με ποιον τροπο εγινε η διαπιστωση ?Εξεταστηκαν ολοι οι λαθροεισβολεις απο ψυχιατρο?Υπαρχουν επισημες καταγραφες?Πως βγαζει ο ΠΙΣ το συμπερασμα οτι ολοι παρουσιαζουν μετατραυματικο στρες ?Επειδη ειναι δηθεν αναμενομενο?Τα ψυχολογικα προβληματα των κατοικων των νησιων τα υπολογισε ο ΠΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή