Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του ΙΣΑ με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κυρία Θεανώ Καρποδίνη, για θέματα συνταγογράφησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση του ΙΣΑ με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κυρία Θεανώ Καρποδίνη, για θέματα συνταγογράφησης

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κυρία Θεανώ Καρποδίνη είχε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Φώτης Πατσουράκος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, για θέματα που αφορούν τη συνταγογράφηση.

Στην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αγχολυτικών φαρμάκων -τα οποία δεν δύναται να συνταγογραφηθούν από διάφορες κλινικές ειδικότητες - όπως π.χ. είναι οι καρδιολόγοι εάν και είναι υποχρεωτικό να δίνεται ως ήπια αγωγή μετά από κάποιο στεφανιαίο επεισόδιο-.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των συμβάσεων των ιατρών που παρά την από τριετίας διαπραγμάτευση με την παλιά ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για τους ήδη συμβεβλημένους, πλην των 800 συμβάσεων για νέους γιατρούς.

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα που τέθηκε στην κ. Καρποδίνη ήταν οι εξοντωτικές ποινές που έχουν μπει τους τελευταίους τέσσερις μήνες και λίγο πριν την αλλαγή της ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ, για θέματα συνταγογράφησης σε γιατρούς κυρίως της Α’ ΥΠΕ.

Ζητήθηκε στο πλαίσιο της αλλαγής του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, να τροποποιηθεί ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση και τις ποινές των ιατρών και να υπάρχει μια μικτή επιτροπή από τον ΕΟΠΥΥ και τους Ιατρικούς Συλλόγους που να ελέγχουν τις πιθανές παραβάσεις της συνταγογράφησης με επιστημονικά και όχι αμιγώς λογιστικά κριτήρια.

Παράλληλα ζητήθηκε από την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, να ενημερωθεί από τους αρμοδίους φορείς για το θέμα των 120 δόσεων και του Claw Back γιατί ενώ έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση εκκρεμεί η Υπουργική απόφαση, γεγονός που δυσχεραίνει μέγιστα την επιβίωση των εργαστηρίων –κλινικοεργαστηριακών γιατρών και πολυιατρείων.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δίνει μάχη για τον ασθενή και τη δημόσια υγεία. Πρέπει να γίνει κατανοητό ωστόσο ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Θα πρέπει να αρθούν τα εμπόδια που δυσχεραίνουν το επιστημονικό έργο και να διασφαλιστεί η ελεύθερη επιλογή γιατρού για όλους τους ασθενείς στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

6 σχόλια:

  1. Για το θέμα της αμοιβής των οικογ/κων γιατρών που εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες θυμηθήκατε να πείτε κάτι κύριε αντιπρόεδρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως γιατρός μέλος του ΙΣΑ, θα περίμενα να γίνει μια ενημέρωση της κ Καρποντίνη για το μείζων θέμα των οικ. γιατρών...ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! Οι πιο πολλοί οικ. γιατροί (Γεν. γιατροί & Παιδίατροι) είναι εξαιρετικά πιο κάτω από το πλαφόν για μια αξιοπρεπή αμοιβή. Οι Παιδίατροι, έχουν δεν έχουν, 600 εγγραφές και οι Παθολόγοι-Γεν. Γιατροί 1000-1200 άτομα...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΙΜΕΙ ΣΕ ΟΙΚ. ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΟΙΚ. ΓΙΑΤΡΟΥΣ....Επειδή δεν θα πληρώσει ο ιατρικός κόσμος την ανεπάρκεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ας ετοιμαστούν στο Υπουργείο (που από ότι φαίνεται κοιμούνται όρθιοι) να θρηνήσουν ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ από τη γρίππη, καθώς δεν θα υπάρχει γιατρός του ΕΟΠΥΥ ούτε για δείγμα...Μετά την αναλγησία που επέδειξαν στο ζήτημα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, θα έρθει και η πλήρης κατάρρευση της ΠΦΥ, που θα σκάσει στα χέρια του Κικίλια-Κοντοζαμάνη...Φοβερά επιτεύγματα!!!....κ. Μήτσοτάκη, μήπως ήρθε η στιγμή να διώξετε κλωτσηδών τον κ. Κικίλια???...Δεν "κάνει το παιδί" που θα έλεγε και ο πατέρας σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις 800 θέσεις του ψωροχιλιαρικου τις χειροκροτατε όλοι ,έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το φαιδρο δεκαπενταλεπτο-παγκοσμια πρωτοτυπία του ανεκδιηγητου συκοφανΤακη, είπατε κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάνουν λίγο υπομονή οι γιατροί γιατί μπορεί να τα πάρουν αναδρομικά μέχρι τα 1800 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανενα απολυτως προβλημα με τη συνταγογραφηση δεν υπαρχει ,παρα μονο στο μυαλο των υπευθυνων του ΙΣΑ .Ο γιατρος να γραφει αυτα που κρινει και που δεν επιτρεπει ο ασφ. φορεας σε απλη συνταγη .Το πως θα τα παρει ο ασθενης δεν αφορα το γιατρο και πρεπει να τον αφηνει παγερα αδιαφορο.Υπαρχουν συλλογοι ασθενων που μπορουν να ενεργησουν αναλογα .Φυσικα, μια ζωη ο ΙΣΑ ασχολειται με ασχετα ζητηματα γραφοντας τα πραγματικα προβληματα των μελων του στα παλαιοτερα των υποδηματων του .Μην ασχολειστε .Ν ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή