Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Κικίλιας: Μάνατζερ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και επιστήμονες οι αντιπρόεδροι

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Μάνατζερ θα ορίσει ως επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ώστε να αρθεί το βάσανο της διοίκησης από τις πλάτες του επιστημονικού προσωπικού, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε, ότι ο άνθρωπος που έχει επιλεγεί για να διοικήσει τον ΕΟΔΥ θα είναι μάνατζερ, ενώ οι αντιπρόεδροι του Οργανισμού θα είναι κορυφαίοι επιστήμονες.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας:

"Μάνατζερ. Για να μπορεί να διοικεί τον οργανισμό και για βγάλουμε τη βάσανο της διοίκησης πάνω από τις πλάτες του επιστημονικού προσωπικού, ώστε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας και στην αντιμετώπιση των έκτακτων κρίσεων, όπως το μεταναστευτικό. Για αυτό ακριβώς μετατρέπουμε τον ΕΟΔΥ σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο οργανισμό, στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, με επικεφαλής έναν μάνατζερ, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Αγγλία και στη Γαλλία. Άλλωστε οι δύο αντιπρόεδροι του ΕΟΔΥ θα είναι κορυφαίοι επιστήμονες. Ο ένας αρμόδιος για τα λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα και ο άλλος για τα μη μεταδοτικά, όπως ο καρκίνος", επεσήμανε.
Β. Κικίλιας: Προσλήψεις τα νοσοκομεία

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μέσω του Ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου Υγείας θα επισπευσθούν οι προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού μηχανισμού στα νοσοκομεία. Τόνισε ότι είναι στον άμεσο προγραμματισμό 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, 1.500 θέσεις γιατρών, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 700 αγροτικών γιατρών:

"Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, υπάρχει όμως σκληρή δουλειά με σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου".

Σε ερώτηση για την μη έγκριση από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) της δαπάνης για τη σωτήρια θεραπεία του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε αυτά τα οποία έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα, ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά επιστημονικό και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια σε επιστημονικό επίπεδο.

Ο Βασίλης Κικίλιας, τέλος, παραδέχθηκε σε σχετική ερώτηση για το μεταναστευτικό, ότι η κατάσταση στα νησιά είναι εκρητική, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αποφόρτισή τους, βάσει σχεδίου και τόνισε ότι η χώρα, ήδη, θωρακίζεται από τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα.

1 σχόλιο:

  1. Κάτι ακούγεται επίσης πως είναι και.....κουμπάρος σου και συζυγος της Εύας Αντωνοπούλου του ΣΚΑΕΙ ! Ισχυει? Ρωτάω διότι το διάβασα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή