Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Τις κόκκινες γραμμές των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης και το Συντονιστικό Όργανο, στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης στον ΠΙΣ

Τις κόκκινες γραμμές των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης και το Συντονιστικό Όργανο των Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΠΙΣ, στα γραφεία του, παρουσία του διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ.Γ.Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ.Φ.Πατσουράκο μίλησε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, αναφέρθηκε στις μαχητικές παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ξεκαθάρισε ότι ο κλάδος θα αγωνιστεί για την επιβίωση του. Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα συζητήσει τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής :

«Ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Διακόψαμε εν όψει των εκλογών, στέλνοντας το μήνυμα ότι η υγεία είναι εθνική και όχι κομματική υπόθεση. Σήμερα βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο καθώς ο κλάδος κινδυνεύει με λουκέτο ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα λειτουργήσουν ως μονοψώνιο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τους υπάρχοντες προϋπολογισμούς δεν μπορεί να υπάρξει Δημόσια Υγεία. Πιστεύουμε ότι θα γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές και με τη σύνθεση των απόψεων θα βρεθούν λύσεις που θα διασφαλίσουν την επιβίωση των παροχών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας ».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

1 σχόλιο:

  1. ΞανθοΚικιλιας : εδώ οι καλές......συμβάσεις με ένα ψωροχιλιαρικοοοοοο.....πάρτε κομεσμεεεεεε.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή