Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Εισβολή Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» – «Η οδός της βίας είναι αδιέξοδη», λέει η Διοίκηση

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Έφοδο πραγματοποίησαν στο νοσοκομείο "'Αγιος Σάββας", το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ), εννέα άτομα που ανήκουν στην αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα . "Η οδός της βίας είναι αδιέξοδη, ολισθηρή και επικίνδυνη", δήλωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου μετά από το περιστατικό.

Έφοδο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, με αφορμή τη μη ανανέωση σύμβασης επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου, ο ένας εκ των οποίων, είναι εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών εισέβαλε αργά το μεσημέρι στο νοσοκομείο χωρίς να κινήσει υποψίες. Ήταν 9 άτομα συνολικά, τα οποία φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στο γραφείο της Διοίκησης, επιτέθηκαν λεκτικά κατά της αναπληρώτριας Διοικήτριας που ήταν παρούσα, την βιντεοσκόπησαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σε ανάρτησή τους σε αντιεξουσιαστικό site αναφέρουν για την έφοδό τους:

"Το νοσοκομείο πρόκειται να πέσει θύμα των σχεδίων της “ελίτ” αφού θα προχωρήσει σε απολύσεις. Και αυτό, όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία, θα είναι μόνο η αρχή της υποβάθμισης του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το νοσοκομείο βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση με ελλείψεις προσωπικού δυναμικού σε οργανικές θέσεις, εκλείπουν 60 γιατροί και 11 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ο διοικητής του νοσοκομείου κύριος Δενδράμης προχωράει κρυφά, τελείως αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά στην απόλυση 12 εκ των 22 επικουρικών ιατρών που στελεχώνουν το νοσοκομείο. Ειδικότητες όπως αυτή των ενδοκρινολόγων θα μειωθούν κατά το ήμισυ, παράλληλα θα γίνονται λιγότερα χειρουργεία, αφού θα μειωθεί και ο αριθμός των αναισθησιολόγων και ογκολόγων, αφήνοντας σε λίστες αναμονής τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων που νοσούν. Κι όλα αυτά όταν οι επερχόμενες απολύσεις δεν έχουν εγκριθεί από το επιστημονικό συμβούλιο, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας ή των αντίστοιχων τομεαρχών και ενώ οι 6 συντονιστές διευθυντές έχουν ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων των εν λόγω ιατρών. Όπως προαναφέρθηκε δηλαδή, είναι ένα σχέδιο τελείως αυθαίρετο, που όμως έχει τις πλάτες και του υφυπουργού υγείας κυρίου Κοντοζαμάνη, ο οποίος όταν ερωτήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων ποια η σκοπιμότητα πίσω από τις απολύσεις και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αναδιάπλασης του νοσοκομείου απάντησε ότι “δεν υπάρχει κανένα σχέδιο”.


Διοίκηση του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας": "Αυθαίρετες ενέργειες σε βάρος προσώπων που προσπαθούν να λύσουν προβλήματα"

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η Διοίκηση του νοσοκομείου "Αγιος Σάββας":

"Ανακοινώνεται ότι σήμερα (30/10/2019) και ώρα 12:05, ομάδα 9 περίπου ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο Γραφείο Διοικήσεως του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και επιτέθηκαν λεκτικά στην Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, βιντεοσκοπώντας την, ενώ μετά από λίγο αποχώρησαν εκτοξεύοντας διάφορες απειλές σε βάρος προσώπων.

Το εν λόγω περιστατικό, πέραν του ότι προβληματίζει σοβαρά για αυθαίρετες ενέργειες ατόμων, σε βάρος προσώπων τα οποία προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα στο ευαίσθητο πεδίο της δημόσιας Υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέο. Η οδός της βίας είναι αδιέξοδη, ολισθηρή και επικίνδυνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου