Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Παρουσιάστηκε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ



Tο νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ενισχυμένου πλέον ΕΚΑΒ (κατόπιν της απορρόφησης /συγχώνευσης του ΕΚΕΠΥ), παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, κατά τη χτεσινή προγραμματισμένη συνάντησή τους.


Το νέο σχέδιο αφορά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, την αντιμετώπιση συμβάντων, αλλά και άλλων έκτακτων αναγκών και κρίσεων, σε σχέση με τον απαιτούμενο συντονισμό όλων των δομών Υγείας στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο κ. Παπαευσταθίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θετική στάση και στην υποστήριξη των τοπικών και περιφερειακών θεσμικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης, τόσο σε θέματα που αφορούν την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Παραρτημάτων & των Τομέων του ΕΚΑΒ, όσο και την ανάπτυξη διυπηρεσιακών συνεργασιών, προς όφελος όλων των πολιτών των αντίστοιχων νομών.

Από την πλευρά του, ο κ.Καράογλου, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ πως το υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα είναι αρωγός στη προσπάθεια της νέας διοίκησης του ενισχυμένου πλέον ΕΚΑΒ για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του Οργανισμού στην ευρύτερη περιφέρεια, τονίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη στον τομέα της υγείας.

Με τη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ με τον υφυπουργό Εσωτερικών/ Μακεδονίας-Θράκης ολοκληρώθηκε μια σειρά θεσμικών συναντήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στo πλαίσιο της επιχειρησιακής αναβάθμισης του ΕΚΑΒ (με τη απορρόφηση/συγχώνευση του ΕΚΕΠΥ), με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, αλλά και τη βελτιστοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού, ειδικά στην περιφέρεια της Μακεδονίας και της Θράκης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου