Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΕΟΦ: Υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια για την γρίπη!


Διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων στην χώρα μας έδωσε ο ΕΟΦ μετά τις καταγγελίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι σημειώνονται ελλείψεις εν μέσω της εμβολιαστικής περιόδου.


Όπως ενημερώνει ο ΕΟΦ τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας ότι η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.500.000 περίπου δόσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1.100.000 δόσεις, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Επίσης ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι το Υπουργείο Υγείας, με έγγραφό του από 20/12/2018, έχει δώσει σαφή οδηγία για την εκτέλεση συνταγών με εμπορική ονομασία των εμβολίων VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA η οποία έχει υλοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Βάσει αυτής, υπάρχει δυνατότητα ανταλλαξιμότητας των αντιγριπικών εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους.

Η όποια παραπληροφόρηση περί «ανεπάρκειας» ή «μη διαθεσιμότητας» των εμβολίων δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην καθυστέρηση του εμβολιασμού, και δη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Αυξημένη κίνηση στη Θεσσαλονίκη

Με αυξημένο ρυθμό πραγματοποιείται φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Από την 1η Οκτωβρίου, οπότε άρχισε ο αντιγριπικός εμβολιασμός, μέχρι σήμερα η πρώτη παρτίδα των εμβολίων κοντεύει να εξαντληθεί. Ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες, καθώς η επόμενη παρτίδα αναμένεται να βρίσκεται στα φαρμακεία έως το τέλος Οκτωβρίου τονίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.

«Η πρώτη δόση αντιγριπικών εμβολίων που παραλάβαμε στα φαρμακεία μας ήταν πάνω από 100.000. Ήδη ο μεγαλύτερος αριθμός τείνει να εξαντληθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να ανησυχούν και να ψάχνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν εμβόλιο. Κι αυτό διότι τις επόμενες ημέρες, δηλαδή έως το τέλος Οκτωβρίου, θα προμηθευτούμε από τις φαρμακαποθήκες της πόλης και τη δεύτερη -από τις συνολικά τέσσερις- παρτίδα εμβολίων», αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης και προσθέτει «συνεπώς αν κάποιος δεν έκανε ακόμα το εμβόλιο, προλαβαίνει να το κάνει και να προφυλαχθεί από τη γρίπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου