Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Άμεση κατάργηση του clawback και ρύθμιση των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ ζητά ο ΙΣΑ από τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣΑ
Αθήνα, 18/10/2019 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: Άμεση κατάργηση του clawback και ρύθμιση των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ ζητά ο ΙΣΑ από τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκη. 

Tην άμεση κατάργηση του clawback και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για ρύθμιση των οφειλών του clawback προς τον ΕΟΠΥΥ ζητά με επιστολή του ο ΙΣΑ από τον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ « τα τελευταία έτη οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παρά το γεγονός ότι στήριξαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τους Έλληνες πολίτες, υφίστανται αυτόματες περικοπές (clawback). Και αυτό παρόλο ότι οι τιμές των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων παραμένουν στο επίπεδο εκείνων του 1991». 

Ο ΙΣΑ ζητά να είναι άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, ο σχεδιασμός για την κατάργηση του clawback με ενίσχυση κατ΄ αρχάς του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, για το έτος 2019. 

Παράλληλα ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, με την οποία ζητά την κατά προτεραιότητα έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση των οφειλών των παρόχων-ιατρών και ιατρικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ προς τον ΕΟΠΥΥ. 

«Εκφράζουμε την αγωνία των συναδέλφων μας που συμβληθέντες με τον ΕΟΠΥΥ παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Έλληνες πολίτες με αυταπάρνηση και έχουν σήμερα συσσωρευμένες οφειλές προς τον ΕΟΠΥΥ »,αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

4 σχόλια:

  1. μας τα δανίσαν και τους τα χρωστάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγγνώμη αλλά οι συντάκτες της επιστολής βλέπουν τι γράφουν ??? που ειδαν διαγνωστικες εξετάσεις σε τιμες επιπέδων 1991 ?? πάμε καλά ? τις ασφαλιστικές τιμές και τις αυθαίρετες μειώσεις κατα 40% τις ξέχασαν ? θα τρελλαθούμε τελείως με αυτα που γράφονται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικα ο ΙΣΑ δεν αλλαζει τακτικη και συνεχιζει το βιολι του με τις λειτανιες και τις γονυκλισιες στους εκαστοτε κυβερνωντες .Πραγματικα ντρεπομαι για λογαριασμο τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και που σαι ακόμη συνάδελφε 4.28! Μέχρι χθες βριζαμε τον Ξανθογελοιο για τα 1500 ψωρο€ των συμβάσεων ΟΙ!Τώρα .....σιωπουμε για τα ......1250 του ΞανθιΚικιλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή