Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Αντικαπνιστικός νόμος: Αρχισαν οι νυχτερινοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας -Από ελεγκτές και ΕΛ.ΑΣ



Ελεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου


Αρχισαν ήδη οι πρώτοι συστηματικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν ελέγχους συμμόρφωσης με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου. Οι έλεγχοι έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγελος Μπίνης.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν μόνο συστάσεις για την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σε πρώτη φάση. Το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί πρόγραμμα ελέγχων που θα κάνουν μικτά κλιμάκια, ανακοίνωσε ο κ. Μπίνης.
Μπίνης: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο

«Ο εθνικός στόχος για τη μείωση του καπνίσματος βρίσκει, όπως καταγράφεται σε σχετικές έρευνες, σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναμένει απτά δείγματα της βούλησης της πολιτείας για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, 26.10.2019, και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 27.10.2019, έλεγχους συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις περί προστασίας από προϊόντα καπνού, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε συστάσεις για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του εν λόγω θεσμικού πλαισίου», δήλωσε ο κ. Μπίνης, αναφερόμενος στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

«Το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα υλοποιηθεί από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ισότιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων», συμπλήρωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου