Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ο Υπουργός Υγείας κ.Βασίλης Κικίλιας απέστειλε επιστολή στον ΙΣΑ με την οποία αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


To δίκαιο των αιτημάτων των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναγνωρίζει ο Υπουργός Υγείας κ.Βασίλης Κικίλιας στην απάντηση που έστειλε στη σχετική επιστολή του ΙΣΑ. Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι κατανοεί τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων χρόνων χωρίς οποιοδήποτε μέτρο διευκόλυνσης για να ανταπεξέλθουν σε αυτή.

«Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τη λήψη κάθε εφικτού μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση και παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που έχουμε παραλάβει για το 2019», αναφέρει στην επιστολή του ο Υπουργός Υγείας και παραπέμπει σε συνάντηση με τη διοίκηση του αρμόδιου και ήδη ενήμερου όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ΕΟΠΥΥ

Σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου από τον Υπουργό Υγείας κ.Β.Κικίλια. Ο ΙΣΑ έχει δώσει μάχη τους τελευταίους μήνες πρωτοστατώντας στην προσπάθεια για την επιβίωση του κλάδου. Ευελπιστούμε ότι έχουμε πλέον μια σημαντική βάση για να βρεθεί λύση που θα βοηθήσει τον κλάδο να βγει από το σημερινό αδιέξοδο».

Ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του ΕΟΠΠΥ προκειμένου να κανονιστεί άμεσα συνάντηση για να συζητηθούν τα κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου θέματα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ 

4 σχόλια:

  1. Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα από τον ΞανθοΚικιλια και πάρτε ένα ψωροχιλιαρικο με τις νέες συμβάσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή