Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Διοικητές Νοσοκομείων: Στην τελική φάση επιλογής τα νέα πρόσωπα! Ποια διαδικασία ακολουθείται

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στην τελική φάση επιλογής για τους Διοικητές Νοσοκομείων είναι η επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ήδη με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή το «ξεκαθάρισμα» των βιογραφικών και των αιτήσεων που εστάλησαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), ώστε να αφαιρεθούν όσοι υποψήφιοι δεν πληρούν τα κριτήρια αξιολόγησης.

Ο έλεγχος των βιογραφικών γίνεται ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) όπου και είχαν συγκεντρωθεί οι αιτήσεις μετά τη σχετική προκήρυξη. Η Επιτροπή Αξιολόγησης – αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr– αναζητά μεταξύ των ονομάτων εκείνα που ξεχωρίζουν ως προς την εμπειρία, τις σπουδές αλλά και τις κοινωνικές δραστηριότητες, εφόσον κάποιος έχει να επιδείξει ιδιαίτερες κοινωνικές πρωτοβουλίες. Δείτε ΕΔΩ ποιοι ελέγχους τις αιτήσεις: «Ποιοι θα αξιολογήσουν τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων! Οι αλλαγές Κικίλια»

Η διαδικασία

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι σε χρόνους ρεκόρ, αφού με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα θέσεις. Κρίνεται άλλωστε- από την πολιτική ηγεσία- ότι οι καθυστερήσεις στους διορισμούς των νέων επικεφαλής των Νοσοκομείων, δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ.

Γι αυτό και πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν ότι τα νέα πρόσωπα θα πρέπει να έχουν αναλάβει στις αρχές Νοεμβρίου. Εξαίρεση αποτελούν εκείνοι οι νέοι επικεφαλής στο ΕΣΥ που θα ξεκινήσουν να εργάζονται από τις αρχές του νέου χρόνου και μετά, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις των προηγούμενων.

Εντός των ημερών μετά τη σχετική επεξεργασία των εκατοντάδων αιτήσεων που απεστάλησαν, η Επιτροπή Αξιολόγησης αναμένεται να παραδώσει μία shortlist (λίστα των επικρατέστερων) στον υπουργό Υγείας ώστε να γίνει η τελική επιλογή των προσώπων.

2 σχόλια: