Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ετοιμάζονται ομάδες διαχείρισης ασθενών στα νοσοκομεία για να καταπολεμηθούν οι αναμονές!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλαγές στον τρόπο καθοδήγησης των ασθενών που φθάνουν στα νοσοκομεία ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ταυτόχρονα γίνεται επεξεργασία ενός νέου συστήματος εφημεριών προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία από τα ράντζα και τις άσκοπες και κάποιες φορές επικίνδυνες για τους ασθενείς περιπλανήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Το νέο νομοσχέδιο Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά το νομοσχέδιο με κυρίαρχο τον αντικαπνιστικό νόμο, σκοπεύει να νομοθετήσει εκ νέου μέσα στον Νοέμβριο το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τι θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο Κικίλια για τα Νοσοκομεία! Όλες οι αλλαγές»

Μέσω του νέου νομοσχεδίου σκοπεύει να θεσμοθετήσει τις Ομάδες Ενημέρωσης και καθοδήγησης των ασθενών μέσα στο ΕΣΥ, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες σε ποιο τμήμα πρέπει να απευθυνθούν.

Σε πρώτη φάση η Ομάδα Ενημέρωσης αναμένεται να λειτουργήσει στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, προκειμένου εξειδικευμένο προσωπικό να καθοδηγεί αλλά και να επιβλέπει την μετέπειτα πορεία του κάθε ασθενή μετά την έξοδο του από το ΕΣΥ.

Έμφαση θα δοθεί στους πάσχοντες από νοσήματα όπως καρδιαγγειακά και καρκίνος.

Άλλωστε με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 59 νοσοκομεία της χώρας δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν καν σύστημα διαλογής και αξιολόγησης των επειγόντων περιστατικών στην εφημερία τους, με συνέπεια τη διαλογή να κάνουν πολύ συχνά οι εργαζόμενοι της φύλαξης.

Για το λόγο αυτό το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη σύσταση ειδικής ομάδας εξειδικευμένου προσωπικού που θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την καθοδήγηση των ασθενών. Υπεύθυνοι για την ορθή λειτουργία των ομάδων αυτών θα είναι οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο αυτό στο νομοσχέδιο δρομολογούνται και αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία, ώστε μεγάλη κίνηση των ασθενών να διακινείται και σε μικρότερα νοσηλευτικά ιδρύματα που σήμερα παρουσιάζουν περιορισμένη πληρότητα με συνέπεια να γεμίζουν ασφυκτικά οι διάδρομοι των μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπως στον Ευαγγελισμό, Αττικόν, Λαϊκό κ.λ.π.

1 σχόλιο: