Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Στήριξη του Υπ. Εσωτερικών στην επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στην Μακεδονία

Συντάκτης: Virus

Στο πλευρό του ΕΚΑΒ βρίσκεται το Υπουργείο Εσωτερικών για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή της Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε σειρά συναντήσεων προκειμένου να τους ενημερώσει επί των λειτουργικών θεμάτων και να διασφαλίσει την στήριξη τοπικών φορέων και παραγόντων στην επιχειρησιακή αναβάθμιση του οργανισμού.


Σε προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θοδωρή Καράογλου, στο Τομέα Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο) συζητήθηκε ο σχετικός σχεδιασμός. Ο κ.Παπαευσταθίου, παρουσίασε αναλυτικά στον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ενισχυμένου πλέον ΕΚΑΒ (κατόπιν της απορρόφησης/συγχώνευσης του ΕΚΕΠΥ).

Το νέο σχέδιο αφορά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, την αντιμετώπιση συμβάντων αλλά και άλλων έκτακτων αναγκών και κρίσεων σε σχέση με τον απαιτούμενο συντονισμό όλων των δομών Υγείας στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η θετική στάση και η υποστήριξη των τοπικών και περιφερειακών θεσμικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης τόσο σε θέματα που αφορούν την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Παραρτημάτων & των Τομέων του ΕΚΑΒ. Θετικά διάκεινται οι τοπικοί φορείς και στην ανάπτυξη διυπηρεσιακών συνεργασιών προς όφελος όλων των πολιτών της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ πως το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα είναι αρωγός στη προσπάθεια της επιχειρησιακής αναβάθμισης του Οργανισμού στην ευρύτερη περιφέρεια.

Με τη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης ολοκληρώθηκε μία σειρά σημαντικών θεσμικών συναντήσεων, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αναβάθμισης του ΕΚΑΒ ..

Στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων αλλά και η βελτιστοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού, ειδικά στην περιφέρεια της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, μεταξύ άλλων πραγματοποίησε συναντήσεις με το προσωπικό των παραρτημάτων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης αλλά και των αντίστοιχων Τομέων του ΕΚΑΒ Βέροιας, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κατερίνης, Γρεβενών, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου