Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Θετική συνάντηση των ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κλινικών με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κα. Θεανώ Καρποδινη πραγματοποίησε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών ΠΕΙΚ.

Κατά την διάρκεια της συζητήθηκε η συνεργασία με τον Οργανισμό στο θέμα της παραχώρησης κλινών ΜΕΘ στο ΕΚΑΒ-ΕΚΑΠΥ, η ημερήσια αποζημίωση για την ΜΕΘ, η αναγκαία τροποποίηση με Υπουργική απόφαση του Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος εμπεριέχει στρεβλώσεις και αντικρουόμενες θέσεις από παράγραφο σε παράγραφο, η ολοκλήρωση της μηχανογραφικής εφαρμογής διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ, οι περικοπές του ιατρικού ελεγχου και οι υποβαλλόμενες ενστάσεις, η παραχώρηση κλινών Γ΄Θέσης των Κλινικών χωρίς οικονομική επιβάρυνση του ασθενή, η επικείμενη μείωση του ΦΠΑ με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η δημόσια διαβούλευση για τον νέο ΕΚΠΥ πριν την δημοσίευση του καθώς και η αναγκαιότητα της υπογραφής νέας σύμβασης μετά την τροποποίηση του ΕΚΠΥ.

Σε όλα τα θέματα υπήρξε συμφωνία των εκπροσώπων των Κλινικών με την κυρία Αντιπρόεδρο η οποία επέδειξε διάθεση άμεσης επίλυσης των προβλημάτων και συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος κάθε Κλινική της ΠΕΙΚ θα δηλώσει τις κλίνες ΜΕΘ που θα παραχωρήσει στο ΕΚΑΒ ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαχείριση τους και η έλλειψη διαθέσιμων κενών κλινών ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

3 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΗΡΞΕ.ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα συνάδελφε 12.37 ! Από.....τσάι και συμπάθεια πάμε καλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνεί σε όλα διότι είναι..... τζάμπα να συμφωνείς! Από λεφτά...... τσιμουδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή