Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Αυτό είναι το “μέλλον” των ΤοΜΥ…

Virus

Καταδικασμένη να αποτύχει “βλέπει” τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην ΠΦΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, που κάνει λόγο για προκήρυξη-“φιάσκο” για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ).

Η προκήρυξη περιλαμβάνει 956 θέσεις ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ΠΑΑ, οι οποίες ελλείψει Γενικών Ιατρών θα καλυφθούν με Ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας ΠΑΑ, και 239 θέσεις ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παιδιάτρων ΠΑΑ, όλες διετούς διάρκειας. Όπως εκτιμά, όμως, η Ομοσπονδία δεν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους ειδικευμένους γιατρούς.


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας άνεργος Γενικός Ιατρός, αφού όλοι εργάζονται σε Περιφερειακά ή Πολυδύναμα Ιατρεία της χώρας (προηγούνται των Αγροτικών Ιατρών στις συνεχείς προκηρύξεις που γίνονται για την κάλυψη των Περιφερειακών και Πολυδύναμων ιατρείων) για 5 έτη αρχικά, ενώ μετά από κρίση γίνονται μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ.

“Αμείβονται με το μισθό του Επιμελητή Β’ (1.200 έως 1.300 ευρώ το μήνα) και επίσης λαμβάνουν άλλα 600€ κατά μέσο όρο από εφημερίες κάθε μήνα. Πώς λοιπόν θα αφήσουν τις σίγουρες θέσεις που κατέχουν σήμερα στα Περιφερειακά και Πολυδύναμα Ιατρεία για να κάνουν αίτηση πρόσληψης με διετείς συμβάσεις στελέχωσης των Το.Μ.Υ. με 1.200€ το μήνα αφού θα λαμβάνουν μόνο το μισθό του Επιμελητή Β;” αναρωτιέται εύλογα η Ομοσπονδία.

Εξάλλου, με το Ν. 4238/2014 παραιτήθηκαν 4.000 γιατροί πλήρους απασχόλησης από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, μεταξύ των οποίων πολλοί Παιδίατροι και Παθολόγοι, επιλέγοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο έναντι της ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ αν και σήμερα θα ήταν Διευθυντές Ιατροί του ΕΣΥ ή Επιμελητές Α΄, επισημαίνει περαιτέρω. “Τώρα γιατί να επιλέξουν να κάνουν αίτηση για την στελέχωση των ΤοΜΥ με διετείς συμβάσεις ΠΑΑ – δηλαδή να κλείσουν τα ιατρεία τους – και με το μισθό του Επιμελητή Β’ (1.200€ το μήνα);” αναρωτιέται εύστοχα η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι 30 Δήμοι της χώρας δεν έχουν κανένα ειδικευμένο ιατρό στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (ούτε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ), 145 Δήμοι δεν έχουν Καρδιολόγο, 115 Δήμοι δεν έχουν Γυναικολόγο και 75 Δήμοι δεν έχουν Παιδίατρο.

“Η κυβέρνηση λοιπόν θα συστήσει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας με τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας σε ομηρία με διετείς συμβάσεις, χωρίς γιατρούς. Οι εν λόγω Μονάδες θα μετατραπούν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Ασθενών (Κ.Ε.Α.), όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και το μόνο που θα κάνουν θα είναι να δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς για τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ και τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία” διατείνεται η Ομοσπονδία. Καλεί, παράλληλα, την Αριστοτέλους να αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια και να λειτουργήσει με ασφάλεια τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας, καθώς επίσης και τα 6 Κέντρα Υγείας-“φαντάσματα” (εδώ).

“Το νέο ή παλιό ΕΣΥ δεν συμμαζεύεται με 5% δημόσιες δαπάνες υγείας και με προσωπικό από κοινοτικά κονδύλια. Διορθώνεται με αύξηση των δαπανών για την υγεία και προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών” τονίζει καταλήγοντας.

9 σχόλια:

  1. 1600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΚΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΜΗΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΑΛΛΑ 2-3000 ΜΑΥΡΑ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ-ΒΠΟΧΗ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοψε τα tavor ......αλλαφροισκιωτε, 1440 ευρω μειξτα!ΨΕΥΤΗ!

      Διαγραφή
  2. Ενταξει δεν υπαρχουν ανεργοι Γενικοι Ιατροι υπαρχουν ομως Παθολογοι που θα τσιμπησουν το κασερακι στα αστικα κεντρα.
    Ας μην γελοιομαστε , τα μεγαλα αστικα κεντρα θα καλυφθουν σε ποσοστο 100%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πρωτη φορα θα συμφωνησω με την ......ανεκδιηγητη ΠΟΕΔΗΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡ.ΔΗ.Ν ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανεις παθολογος δεν θα εκλεινε το ιατρειο του, που το εστησε με κοπο εναντια σε καθε ανεγκεφαλο υπουργο ή γενικο γραμματεα απο τους τοσους που περασαν την τελευταια δεκαετια για να παει να κανει μια συμβαση διετιας που μπορει και να καταργηθει σε δυο χρονια οταν θα ερθει η δεξια και παλι στην εξουσια. Μονο φρεσκοι συναδελφοι θα συνεργαζονταν (και καλα θα εκαναν) απο την στιγμη που ο ΕΟΠΥΥ δεν τους δεχτηκε στο συστημα των επισκεψεων. Ισως τελικα για αυτο το εκαναν για εναν τελικο εξαναγκασμο. Οι πολιτικοι μας χρησιμοποιουν στα ανομα σχεδια τους. Αντισταθειτε συναδελφοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νέοι έχουν πολύ καλύτερη επιλογή, το εξωτερικό !Γιατί να εγκλωβιστούν στην ψωροκώσταινα;

      Διαγραφή