Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών. Ποιους αφορά η ρύθμιση


Μία ατελής, πλην όμως απαραίτητη με τα σημερινά δεδομένα, τροπολογία για το ΕΣΥ κατατέθηκε από την Αριστοτέλους στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ.

Με αυτήν, παρατείνονται οι συμβάσεις περίπου 800 επικουρικών γιατρών που λήγουν στις 30/9/17, μέχρι τις 31/12/18. Σχετική δέσμευση είχε αποσπάσει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τον περασμένο Ιούνη (εδώ) μετά από επίμονες παρεμβάσεις για το θέμα, με τις οποίες είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο εμφράγματος του συστήματος από το φθινόπωρο (εδώ).

Με την προαναφερόμενη τροπολογία, η πολιτική ηγεσία κάνει όμως μισό βήμα αντί για ολόκληρο, αφού της ρύθμισης εξαιρούνται οι γιατροί των οποίων η θητεία λήγει σταδιακά μετά τις 30/9 και μέχρι τέλος του 2017.

“Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός” επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ, η οποία ζητά να συμπεριληφθεί στην τροπολογία το σύνολο των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών. Διεκδικεί, παράλληλα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, υπογραμμίζοντας πως οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις αποτελούν μηχανισμό διαιώνισης της ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου