Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Eπιστολή στον Jean-Claude Juncker έστειλαν Ευρωπαϊκές οργανώσεις υγείας

Τριανταεννέα οργανώσεις ζητούν να επαναπροσδιοριστεί το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται στον ευαίσθητο τομέα.της υγείας.


Με στόχο την ενιαία πολιτική για την υγεία και τις κοινές συνιστώσες που μπορούν να δημιουργηθούν από αυτή, προκειμένου να δοθούν περισσότερα εφόδια στα συστήματα υγείας των ευρωπαϊκών κρατών, η UEHP, ένωσε τις δυνάμεις με 38 ευρωπαϊκές οργανώσεις. Στην UEHP, μετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, ενώ εκπροσωπείται στο θεσμικό όργανο από τον πρόεδρό της κ. Γ. Σαραφιανό.

Την προσχώρηση της UEHP ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργάνου Paul Garassus και ο Γενικός Γραμματέας της UEHP κ. Ilaria Giannico.

Και οι 39 οργανώσεις συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker ζητώντας του αφενός να επιβεβαιώσει ότι η υγεία είναι μία εκ των βασικών ευθυνών της ΕΕ στην παρούσα φάση αλλά και στο μέλλον, αφετέρου να επαναπροσδιοριστεί το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Σε συνομιλία που είχαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), κ. Γ. Σαραφιανό, αυτός μας τόνισε ότι συνολικά όλα τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη έχουν τα θέματά τους, αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο και αυτό συμβαίνει διότι οι δαπάνες αυξάνονται, ενώ οι προϋπολογισμοί είναι συμπιεσμένοι. Και αυτή η αντιστοιχία δεν προβλέπεται να αλλάξει, γιατί οι νέες θεραπείες που βγαίνουν είναι πολλαπλάσια κοστοβόρες, όπως και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που πρέπει συνεχώς να ανανεώνεται. Την ίδια στιγμή, κατά τον ίδιο, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής (την τελευταία δεκαετία αυξήθηκε κατά 4 χρόνια), η γήρανση του πληθυσμού αλλά και η υπογεννητικότητα δημιουργούν όλα μαζί ένα αρνητικό οικονομικό ισοζύγιο στους προϋπολογισμούς. Θέματα τα οποία κατά τον ίδιο πρέπει να βρουν άμεσα λύση, καθώς οι συνέπειες θα είναι πολλαπλές και δυσάρεστες για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου