Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Δρομοκαϊτειο: 1.000 εισαγωγές οξέων περιστατικών προ κρίσης, 3.000 σήμερα



ONMED.GR. 
Μεγάλος ασθενής για το ΕΣΥ και γενικότερα για το σύστημα υγείας, παραμένει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, το σχέδιο της οποίας πηγαίνει προς τα πίσω, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ.

Η ηγεσία ττου υπουργείου Υγείας, έχει αποφασίσει να μην κλείσει τα ψυχιατρεία μέσα στο 2015 ενώ τον επόμενο χρόνο, θα επαναδιαπραγματευτεί το Σύμφωνο Λυκουρέντζου Αντόρ, για τα ψυχιατρεία χωρίς αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας ενός 63χρονου ασθενή από άλλον ασθενή την περασμένη εβδομάδα στο Ψυχιατρείο Δαφνί,, φέρνει για ακόμη φορά στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα της ψυχιατρικής φροντίδας στην χώρα μας και την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον Ψυχίατρο Ψυχαναλυτή καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πάντειο, Στέλιο Στυλιανίδη, η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση από 29 χώρες στον ρυθμό ανάπτυξης ψυχιατρικών κλινών σε κοινοτικό πλαίσιο (στην κατηγορία αυτή την πρώτη θέση κατέχει η Ρουμανία) και 7η στην μείωση των κλινών στα ψυχιατρεία(την πρώτη θέση κατέχει η Μάλτα).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο, τα τελευταία 8 χρόνια τα ψυχιατρικά νοσοκομεία λειτουργούν με μηδενικές προσλήψεις, και συνεχείς συνταξιοδοτήσεις προσωπικού.

Την ίδια περίοδο,αυξήθηκαν κατά 200% οι εισαγωγές οξέων περιστατικών. ΣτοΔρομοκαίτειο, προ κρίσης, γίνονταν 1.000 εισαγωγές οξέων περιστατικών κάθε χρόνο και σήμερα 3.000 εκ των οποίων οι 6 στις 10 είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό.

Εν τω μεταξύ, προς επίρρωσιν της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ψυχιατρική φροντίδα, με αποκορύφωμα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, με περιπολικά της αστυνομίας αντί για ασθενοφόρα, εξακολουθούν και μεταφέρονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ασθενείς που εκδηλώνουν διαταραχές, ή επιθετική συμπεριφορά. Αυτό πρέπει να αλλάξει, διότι οι ασθενείς δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, τονίζει στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής, Γιώργος Αβραμίδης. Ειδικά στο Δρομοκαϊτειο, την ημέρα της εφημερίας,ένας ψυχίατρος εξυπηρετεί 10 κλινικές. Στο Δαφνί τέλος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, υπάρχουν 1170 κενές οργανικές θέσεις, ενώ η πληρότητα των κλινών του στα τμήματα οξέων περιστατικών, αγγίζει το 120%.

2 σχόλια:

  1. Αυτοί οι ψυχιατρικοί αθενείς είναι και ψηφοφόροι;
    Μήπως κάποιοι από αυτούς είναι και εκπαιδευτικοί και ''διδάσκουν'' ακόμη και τώρα;
    Mήπως και κάποιοι άλλοι είναι και ιατροί;
    Σίγουρα όμως εκτός από ενεργοί ψηφοφόροι θα είναι οποσδήποτε οδηγοί και θα κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους με ότι αυτό σημαίνει !!!!
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παροιμιακή φράση "τράβα κορδέλλα" όταν οι μηχανικοί μετρούσαν τον χώρο ανέγερσης του Δρομοκαΐτειου. Και για αποασυλοποίηση ούτε λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή