Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δωρεάν σίτιση ή και στέγαση μέχρι 500 ευρώ, από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στους γιατρούς


Δωρεάν σίτιση ή και στέγαση, η οποία μπορεί να φθάσει έως 500 ευρώ τον μήνα ως πρόσθετο κίνητρο, και για όλο το χρονικό διάστημα που θα υπηρετεί ο γιατρός στην περιφέρεια, προτίθεται να παράσχει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία απέστειλε ήδη επιστολή στην αρμόδια 2η Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά με τις προκηρυσσόμενες θέσεις επικουρικών και αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά Ιατρεία των νησιών.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια, επιδοτεί γιατρούς για τις παρακάτω θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν:

Μια θέση αγροτικού γιατρού σε κάθε ένα από τα περιφερειακά ιατρεία Συκαμνιάς Λέσβου, Αγιάσου Λέσβου, Σιγρίου Λέσβου, Κλειούς Λέσβου, Θύμαινας Ικαρίας, Χρυσομηλιάς Ικαρίας, Καρκιναγρίου Ικαρίας, Καλλιθέας Σάμου και Ψαρών Χίου και από μια θέση επικουρικού γιατρού στα περιφερειακά ιατρεία Ψαρών, Οινουσών, Φούρνων, Θύμαινας και Άη Στράτη.

Στην ίδια επιστολή, η περιφερειάρχης ζήτησε επίσης να προκηρυχθούν τρεις θέσεις ιατρών, τις οποίες η Περιφέρεια επίσης προτίθεται να επιδοτήσει. Πρόκειται για τις θέσεις γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλων Χίου, Βολισού Χίου και Άγρας Χίου.

«Η Περιφέρεια Βορείου είναι η πρώτη Περιφέρεια που αξιοποιεί τη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος, με στόχο τα νησιά να αποτελέσουν επιλογή για τους γιατρούς και έτσι να γίνει πράξη η υγειονομική θωράκιση των κατοίκων τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου.

Σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση που βιώνει η δημόσια υγεία στην χώρα, με τεράστιες ελλείψεις και με «ορφανά» από κάλυψη ανθρώπινου δυναμικού τα νησιά μας και οι ακριτικές περιοχές, η οικονομική αυτή τόνωση, δημιουργεί νέα δεδομένα για ένα ελπιδοφόρο αύριο για τους ακρίτες αλλά και τους ίδιους τους γιατρούς, που στήριξαν και στηρίζουν αγόγγυστα το σύστημα.


2 σχόλια:

  1. Γιατί τέτοιο ξαφνικό ενδιαφέρον για την υγειονομική κάλυψη των ακριτικών νησιών;
    Τόσα χρόνια τι έκαναν;
    Θα μου πείτε...μα πρώτη φορά κυβερνούν οι ''πονόψυχοι'' κομμουνιστές !
    Θα σας 'πω ότι και πρώτη φορά γίνεται τόσης μεγάλης έκτασης λαθροεισβολή !!!
    Μήπως γι'αυτό τόση πρεμούρα !!! Μήπως πονέσει το δοντάκι του λαθροεισβολέα και αυριανού ''Έλληνα'' ψηφοφόρου τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα με τετοια φαντασια ,αναρωτιέμαι πως εμεινες μονο....γιατρος!

      Διαγραφή