Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στήριξη Κουρουμπλή στα αιτήματα των συνταξιούχων



Συνάντηση με Συλλόγους Συνταξιούχων είχε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Υπουργείο Υγείας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και οι συνταξιούχοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον αρμόδιο Υπουργό τα ζητήματα που τους απασχολούν, ξεκινώντας από τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται σχετικά με τις λίστες αναμονής των ραντεβού, για το οποίο ο κύριος Κουρουμπλής τους διαβεβαίωσε πως μέσω των στοχευμένων προσλήψεων αλλά και του συντονισμού των ηλεκτρονικών συστημάτων και διαμέσου της ΗΔΙΚΑ η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Εν συνεχεία, προτάθηκε στον Υπουργό Υγείας η μείωση του 25% της συμμετοχής τους στο φάρμακο όπως και η ανάγκη αποσαφήνισης των κριτηρίων αλλά και των παθήσεων που βάσει ιατρικής γνωμάτευσης χρήζουν λουτροθεραπείας.

Επιπλέον, οι συνταξιούχοι ζήτησαν από τον Υπουργό να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ ,όπως επίσης και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση τους από τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου φορέα.

Ο Υπουργός τους διαβεβαίωσε πως αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα θα ληφθούν άμεσα όλες οι πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και της επίλυσης των όποιων αρρυθμιών υπάρχουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου