Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Αίτημα στη Κομισιόν για 22.000 προσλήψεις και νέα φαρμακευτική πολιτική από την επόμενη Τρίτη

Σημαντική αποκάλυψη έκανε σήμερα μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας αναφέροντας ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν αποστείλει αίτημα στην Κομισιόν για προσλήψεις 12.000 υγειονομικών ενώ την προσεχή Τρίτη θα ανακοινώσει το τελικό σχέδιο αναμόρφωσης της φαρμακευτικής πολιτικής!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Σε συντάκτες του υπουργείου Υγείας ίσως να μην αποκαλύπτει τις...σκέψεις και τις ενέργειές του ο υπουργός Υγείας, αλλά στα τηλεοπτικά κανάλια είναι πραγματικά αποκαλυπτικός...

Όπως δήλωσε σήμερα λοιπόν, τα κενά στο ΕΣΥ είναι τεράστια και ανέρχονται σε 22.000 με αποτέλεσμα να έχουν κάνει ειδικό αίτημα στην Κομισιόν...

"Μας έπιασε δέος όταν προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά με τις 4.500 προσλήψεις που είχαμε εξαγγείλει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής προσθέτοντας ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να αυξηθεί στα 1,8 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την Υγεία, σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ανθρωπιστική κρίση μεγαλύτερη της υφιστάμενης!

Τέλος, δήλωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί η νέα φαρμακευτική πολιτική, διευκρινίζοντας ότι θα μειωθούν οι συμμετοχές των πιο αδυνάτων. Εξάλλου, με την ανακοίνωση της νέας πολιτικής για το φάρμακο αναμένεται να μπει τέλος και στα σενάρια, σκέψεις, προτάσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διαστημα σχετικά με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις (rebates και clawback) των φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ. 

Τέλος επίσης θα μπει στην αναμονή των φαρμακοποιών για το ωράριο λειτουργίας, τις άδειες και άλλα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου