Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΙΣΛάρισας: Στήριξη κινητοποιήσεων γιατρών ΕΣΥ Π.Γ.Ν.Λ.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 
Λάρισα 26 Μαΐου 2015 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο               Τ Υ Π Ο Υ

Στήριξη κινητοποιήσεων γιατρών ΕΣΥ Π.Γ.Ν.Λ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λ., όπως αυτές αποφασίστηκαν στην έκτακτη τους Γ.Σ. στις 25-05-2015 και καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν μέρος μαζικά σ΄αυτές.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το επαίσχυντο καθεστώς της απλήρωτης δεδουλευμένης εργασίας, που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να σταματήσει πάραυτα. Δεν υπάρχει για μας καμία δικαιολογία, ούτε οικονομική, ούτε γραφειοκρατική, που να βάζει σε περιπέτεια την επιβίωση όχι μόνον των ίδιων των συναδέλφων μας, αλλά και των οικογενειών τους.


Θεωρούμε πως η μεγάλη υποχρηματοδότηση του συστήματος, με τις δημόσιες δαπάνες να βρίσκονται στο 4,3% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος Ευρωπαϊκός όρος είναι 6,9% του ΑΕΠ και το όριο ασφαλείας του συστήματος είναι 6%, αποτελεί την κύρια αιτία της υποστελέχωσης λόγω αδυναμίας προσλήψεων, καθώς και του γερασμένου πλέον εξοπλισμού. Η άμεση έκτακτη κρατική επιχορήγηση με χρηματοδότηση του συστήματος κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να φτάσουμε στα όρια ασφαλείας του συστήματος, είναι απόλυτα αναγκαία.

Επιπρόσθετα, η παράταση του αδιοίκητου του Π.Γ.Ν.Λ., επιδεινώνει την όλη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να θεωρείται πλέον επισφαλής. Καλοδεχούμενη η προσωρινή διοίκηση ως λύση ανάγκης, πρέπει όμως το συντομότερο δυνατό να εγκατασταθεί η «μόνιμη».

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, μια άλλη μεγάλη κατηγορία απλήρωτων γιατρών, αναμένεται με μεγάλη καθυστέρηση να πληρωθούν τις εφημερίες τους, λόγω εμπλοκής τους σε ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες και νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, συντασσόμενος με τον ΠΙΣ και την ΟΕΝΓΕ, καλεί την Δ/ση της 5ης ΥΠΕ να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες στους γιατρούς. Καλεί επίσης την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ να συμβάλλει άμεσα στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του Π.Γ.Ν.Λ. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου