Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Times: "ΕΣΥ σε τραγική κατάσταση"

HEALTH VIEW.GR

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, περιγράφει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Times, υπογραμμίζοντας ότι «οι τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό του χώρου της υγείας, εν μέσω της οικονομικής αναταραχής που οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ασφάλιση 2,5 εκατ. Έλληνες από 500.000 το 2008 ». 

Όπως αναφέρεται τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από υλικά από παυσίπονα, ψαλίδια μέχρι και σεντόνια ενώ λόγω των κολοσσιαίων περικοπών στους προϋπολογισμούς τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν μπορούν να παράσχουν ούτε καν τα βασικά για χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικές διαδικασίες. 

Σύμφωνα με το άρθρο, οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 25% από το 2009, προκαλώντας ελλείψεις στον πιο βασικό χειρουργικό εξοπλισμό και αφήνοντας λίγα χρήματα για την καταβολή μισθών στις νοσοκόμες. 

Το δημοσίευμα επικαλείται αναφορές για νοσοκομεία που διώχνουν ασθενείς γιατί δεν υπάρχουν πιεσόμετρα αλλά και για ιατρικές διαδικασίες που διεξάγονται χωρίς αναλγητικά. «Από έναν ασθενή ζητήθηκε να φέρει μάλιστα το σεντόνι του» προσθέτει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου