Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καζάνι που βράζει ο χώρος των υγειονομικών για την απόφαση του ΤΣΑΥ που "καίει" νέους επαγγελματίες


Άμεση νομοθετική ρύθμιση που να ελαφραίνει το βάρος στις πλάτες των νέων οδοντιάτρων και φαρμακοποιών ζητούν ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιδρώντας άμεσα και με έντονη δυσφορία στη σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Η αιφνιδιαστική αύξηση των εισφορών του ΤΣΑΥ την ώρα που το σύνολο των παρόχων υγείας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση καθώς οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς παρουσιάζουν πολύμηνη καθυστέρηση, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε σήμερα το ποτήρι σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και οδοντίατρους.

Όπως φαίνεται από τις σχετικές ανακοινώσεις και με στόχο την "εξυγίανση του Ταμείου των υγειονομικών, το υπουργείο Εργασίας και το ΤΣΑΥ ζητούν ειδικά από τους νέους επιστήμονες, υπέρογκες εισφορές κατατάσσοντας τους υποχρεωτικά αναδρομικά σε ανώτερη κατηγορία...

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΟΣΑ:

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την διαχρονική ασυνέπεια της Πολιτείας στην τήρηση των υποσχέσεων της αλλά και την αδιαφορία που την διακατέχει στην στήριξη των Ελλήνων οδοντιάτρων. Σε μια περίοδο κρίσης που πλήττει κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους επιστήμονες το ΤΣΑΥ στέλνει ειδοποιητήρια σύμφωνα με τα οποία όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι ανεβαίνουν υποχρεωτικά στην μεθεπόμενη ασφαλιστική κατηγορία! 

Η νομοθέτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Ρωμανιά με τελευταία αναφορά του στις 14/2/2015 στην διάρκεια της ΓΣ της ΕΟΟ, όπου τόνισε πως η υποχρεωτική μετάταξη ανά 3ετία θα καταργηθεί εντός διμήνου.

Η Πολιτεία με τον τρόπο αυτό επιβαρύνει οικονομικάΑναστά το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στην χώρα μας , την ίδια ώρα που η διαρροή στο εξωτερικό νέων επιστημόνων από όλους τους επιστημονικούς κλάδους είναι αυξανόμενη.

Ζητάμε την άμεση νομοθέτηση του θέματος της προαιρετικής υπαγωγής σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία για τους νέους ασφαλισμένους. Η λογική της άκριτης είσπραξης είναι ξεπερασμένη και αναποτελεσματική. Καλούμε όλους τους υγειονομικούς φορείς να αντιδράσουν και να συμπαραταχτούν μαζί μας ζητώντας την ανατροπή της απόφασης αυτής. Το οφείλουμε σε όλους τους Συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νέους Επιστήμονες. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΠΦΣ:

Την πλήρη αντίθεση τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί στην αιφνιδιαστική αύξηση των εισφορών του ΤΣΑΥ, την ίδια ώρα που το σύνολο των παρόχων υγείας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της συγκυρίας αλλά και της έλλειψης ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ.

Ενώ οι πληρωμές προς τα φαρμακεία έχουν ήδη συμπληρώσει πολύμηνη καθυστέρηση , το Υπουργείο Εργασίας και το ΤΣΑΥ ζητούν ειδικά από τους νέους επιστήμονες, υπέρογκες εισφορές κατατάσσοντας τους υποχρεωτικά αναδρομικά σε ανώτερη κατηγορία, για να λάβουν στο πολύ … μακρινό μέλλον σύνταξη, που δεν θα ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Η στήριξη του ταμείου που παραπαίει, αποτελεί προτεραιότητα για τον Φαρμακευτικό κλάδο, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με την λογική της εισπραξιμότητας χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση και κυρίως να έχει συνταχτεί αναλογιστική μελέτη που να αποτυπώνει τα αποτελέσματα αυτών των επιβαρύνσεων.

Και βέβαια δεν είναι ρεαλιστική οποιαδήποτε εισπρακτική απαίτηση, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης .

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί σε συστράτευση όλους τους δευτεροβάθμιους Υγειονομικούς Φορείς (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο ) προκειμένου να απαιτήσουν την αναστολή αυτής της αποφάσεως. 

Ζητά από τον Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημ. Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γ. Ρωμανιά, να έλθουν σε συνεννόηση με τα δευτεροβάθμια όργανα και με οικονομοτεχνικά κριτήρια να λάβουν αποφάσεις που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους τους υγειονομικούς. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου