Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Δραματική η εικόνα των νοσοκομείων - με κλειστά χειρουργεία και χωρίς ... επιδέσμους



Σήμα κινδύνου εκπέμπουν για ακόμη μια φορά τα νοσοκομεία, τα οποία δεν έχουν χρήματα ούτε για βασικά αναλώσιμα, αλλά ούτε και για συντήρηση ιατρικών μηχανημάτων ενώ την ίδια ώρα το προσωπικό συρρικνώνεται δραματικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ, στον Ευαγγελισμό, την ναυαρχίδα του ΕΣΥ, εάν δεν δοθούν χρήματα πριν από το τέλος του τρέχοντος μήνα, για παραγγελία φαρμακευτικών σκευασμάτων, τον Σεπτέμβριο το νοσοκομείο δεν θα έχει τα αναγκαία του φάρμακα.

Στο ΚΑΤ στο Ακτινολογικό τμήμα, από τις 64 οργαανικές θέσεις, είναι καλυμμένες μόνο οι 31. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2014, πραγματοποιήθηκαν 13.000 αξονικές, 5.700 μαγνητικές τομογραφίες και 290.000 ακτινογραφίες. Αυτή την στιγμή λείπουν 250 νοσηλευτές και 20 φυσικοθεραπευτές.

Στο Ασκληπιείο Βούλας, χειρουργούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενω το Γενικό Κρατικό Νίκαιας είναι χωρίς αγγειοχειρουργό, χωρίς αναλώσιμα και χωρίς λάμπες.

Στο Έλενα Βενιζέλου- το οποίο παραπαίει σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- λείπουν γιατροί και μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 6-7 γιατροί, ενώ υπηρετούν μόνο 7 αναισθησιολόγοι.

6 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά αριστερά! κι είναι νωρίς ακόμη. όσο νυχτώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AYTA ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕ ΤΥΠΑΚΟ .ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ.ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
    2. έχεις καμμία ιδέα? μιλάς με συνάδελφο σε δημόσιο νοσοκομείο? όχι της κλαδικής του σφυριζα, αντικειμενικό συνάδελφο. Μιλάμε για ελεεινή κατάντια του συστήματος, του ασθενή και των συναδέλφων. Τώρα ποιος είναι κολλημένος και ποιος αφισοκολλητής είναι ευνόητο...

      Διαγραφή
    3. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ?

      Διαγραφή
  2. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τα πράγματα στα νοσοκομεία δεν πήγαιναν καλά και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουμε μια συνεχή παρακμή, η οποία έχει επιταχυνθεί τελευταία, επί ΣΥΡΙΖΑ αφού έκλεισαν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης. Εδώ και ένα χρόνο σε νοσοκομείο της επαρχίας λόγω ελλείψεως κλινοσκεπασμάτων οι συγγενείς φέρνουν δικά τους από το σπίτι και τα αφήνουν στο νοσοκομείο μετά την έξοδο του ασθενούς. Αυτά πλένονται από το νοσοκομείο και επαναχρησιμοποιούνται, δίνοντας μία νότα Καλκούτας στους θαλάμους. Εμπριμέ σεντόνια και χρωματιστές κουβέρτες. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο μπροστά στις σοβαρότερες ελλείψεις, που υπάρχουν. Να παρακαλάμε να κάνει την κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ μπας και πάρουν κανένα φράγκο τα νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο Γεωργιάδης, ανάμεσα στις παρανοϊκές "τσιρίδες", πήγε να βάλει το 25ευρω για την εισαγωγή και νοσηλεία σε δημόσιες δομές (με εισοδηματικά κριτήρια άνω των 12.000€), πέσανε όλοι να το φάνε, οι FUN του τσάμπα. Μετά μπήκε το 5ευρω στην είσοδο, ούτε αυτό μας άρεσε! Οι λάτρεις του τσάμπα, σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει μοιάζουν με θεατές σε θέατρο χωρίς ηθοποιούς. Όσο δεν γίνεται αυτό αντιληπτό θα οδεύουμε με όλο και πιο ταχύ βήμα προς την καταστροφή. Η σύγχρονη ιστορία δεν έχει διδάξει τίποτα τους νεοέλληνες και αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό γιατί ενώ έχουμε δυνατότητες πολλές σαν λαός, η έλλειψη παιδείας, μας μετέτρεψε σε άκριτους αποδέκτες, των πιο λαϊκίστικων και επικίνδυνων πολιτικών. Διευκρινίζω οτι δεν αναφέρομαι μόνο στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις προηγούμενες που ήταν ακόμη πιο λαϊκίστικες. Καταντήσαμε να ανάγουμε σε "γκουρού" της πολιτικής ανθρώπους σαν τον Καραμανλή junior, οι οποίοι "έχωναν" από τα παράθυρα "stage" ακόμη και την ύστατη ώρα που έβλεπαν τη χώρα να ναυαγεί. Το ίδιο δε γίνεται και τώρα; Διορισμός καθαριστριών, ΕΡΤ κλπ κλπ. Την ώρα που καταρρέουν τα νοσοκομεία και δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για φρυγανιές, ΑΡΙΣΤΕΡΗ υποτίθεται κυβέρνηση, δεν μπορεί να αφουγκραστεί πιο είναι το επείγον και πιο όχι!!! Είμαστε τελειωμένη υπόθεση αδέρφια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή