Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Μάκης Βορίδης &Τράπεζα Πειραιώς ξεπούλησαν το ’Ερρίκος Ντυνάν’



Ο Μάκης Βορίδης και η θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε, σημερινή ιδιοκτήτρια του Νοσοκομείου , συναίνεσαν στο ξεπούλημα του Ερρίκος Ντυνάν και το «ξεφόρτωμα» των εργαζομένων, τονίζουν οι ίδιοι. 

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Στους υπαίτιους που οδήγησαν το Ερρίκος Ντυνάν σε δεινή κατάσταση δείχνουν οι εργαζόμενοι τον Μάκη Βορίδη πρώην Υπουργό Υγείας ο οποίος συναίνεσε στο ξεπούλημα του νοσοκομείου και το «ξεφόρτωμα» των εργαζομένων αλλά και τη νυν αριστερή Διοίκησή του, για αδιαφορία αλλά και την Τράπεζα Πειραιώς καθώς και την θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε, σημερινή ιδιοκτήτρια του Νοσοκομείου. 

Τους υπαίτιους που οδήγησαν το Ερρίκος Ντυνάν σε δεινή κατάσταση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι όπως αναφέρουν «εδώ και τέσσερα χρόνια βιώνουμε έναν άνευ προηγουμένου Γολγοθά». 

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αυτοί οι υπαίτιοι οδήγησαν στον Γολγοθά ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα – πρότυπο στο χώρο της υγείας «δεδομένου ότι μας οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών». 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση «η δέσμευση της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Τράπεζα Πειραιώς-Υπουργείου Υγείας –Κ.Ι.Ε.Ν στις 28/3/2014 για την καταβολή πάσης φύσεως οφειλών προς τους εργαζόμενους καταστρατηγήθηκε μετά από την «ύποπτη» ανακοπή στην οποία προέβη η συνεργαζόμενη με το νοσοκομείο εταιρεία ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε κατά του συνόλου των εργασιακών διεκδικήσεων μέσα από τη λίστα κατάταξης του πλειστηριασμού». Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» υπογραμμίζει πως θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους : 

1. Την πρώην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που συναίνεσε στο ξεπούλημα του νοσοκομείου και το «ξεφόρτωμα» των εργαζομένων και τη νυν αριστερή Διοίκησή του, για την επιμελώς αδιάφορη και απαξιωτική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους. 

2. Την Τράπεζα Πειραιώς, ως επισπεύδουσα αρχή του «Αναγκαστικού Πλειστηριασμού» που εξασφάλισε 61.500.000 ευρώ σε προνομιακή θέση στον πίνακα κατάταξης. 

3. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν που μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας και το ξεπούλημα του Νοσοκομείου αποποιήθηκε πάσης φύσεως υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και φρόντισε με δόλο, να αποπληρώσει παραμονές του πλειστηριασμού τους αυλικούς του.» 

Τέλος, το Σωματείο καταλήγει θεωρώντας « συνένοχη τη θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε, σημερινή ιδιοκτήτρια του Νοσοκομείου , που ενσωμάτωσε στη διοίκησή της την προηγούμενη ηγεσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και συνεχίζει προς την ολοκλήρωση της καταστρατήγησης των εργασιακών διεκδικήσεων .»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου