Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Αλλαγές αλλά και διατήρηση κάποιων άξιων στελεχών στο ΕΣΥ προωθεί το υπουργείο Υγείας

Όχι μόνο αυτούς που θα ...διώξει με την πρώτη ευκαιρία έχει στο στόχαστρο αυτές τις μέρες η ηγεσία του ΥΥΚΑ, αλλά και αυτούς που επιθυμεί διακαώς να διατηρήσει στο ΕΣΥ συναντούν στην Αριστοτέλους οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός. 

Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα, υπάρχει έλλειψη κατάλληλων στελεχών για την αλλαγή "σκυτάλης" στο ΕΣΥ και έτσι ο κ. Κουρουμπλής προσφέρει γη και ύδωρ σε κάποιους για να παραμείνουν... 

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Όπως πληροφορούμαστε από τοπικούς φορείς αλλά και από πηγές του ΥΥΚΑ, ο νεαρότερος διοικητής νοσοκομείου του ΕΣΥ, 30χρονος Λάμπρος Δημητρογιάννης, διοικητής μέχρι και σήμερα του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, είναι ένας από αυτούς που η νέα ηγεσία επιθυμεί να παραμείνουν και όχι τυχαία... Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο του 2013, ξεκίνησε με κέφι και πρόγραμμα να υλοποιεί έργο για την λειτουργία νέων ιατρικών υπηρεσιών, με ορθή διαχείριση του προσωπικού και αξιοποίηση των ειδικών του γνώσεων που αυτό άφηνε ανεκμετάλλευτες.

Αφού ενισχύθηκαν με ιατρικό προσωπικό κλινικές με μεγάλο όγκο ασθενών και υλοποιήθηκαν έργα ΕΣΠΑ που αφορούσαν νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σταδιακά λειτούργησαν οι κάτωθι υπηρεσίες στη νοσηλευτική μονάδα Άργους:

-Επαναλειτούργησε μετά από αρκετά χρόνια οδοντιατρικό εξωτερικό ιατρείο το οποίο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1800 άτομα, με σημαντικό αριθμό να αποτελούν οι παιδικές ηλικίες για προληπτικές εξετάσεις.

-Επαναλειτούργησε το αντιυπερτασικό ιατρείο και το διαβητολογικό ιατρείο τα οποία έχουν δεχθεί 250 περιστατικά έκαστο (από Σεπτέμβριο του 2014).

-Ξεκίνησε για πρώτη φορά η λειτουργία τακτικού εξωτερικού ιατρείου λοιμώξεων( 50 περιστατικά από Μάρτιο του 2015).

-Για πρώτη φορά κατέστη δυνατή η λειτουργία ιατρείου Σπονδυλικής Στήλης ( 30 περιστατικά από Απρίλη 2015).

-Λειτούργησε τακτικό ιατρείο παιδοψυχιάτρου ( Απρίλης 2015), όπου για πρώτη φορά στελεχώνονται οι δημόσιες δομές της Αργολίδας με παιδοψυχίατρο, με αποτέλεσμα να ωφελείται μεγάλος αριθμός παιδιών, να εξασφαλίζεται η απαραίτητη γνωμάτευση παθήσεων και η συνταγογράφηση φαρμάκων, και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία παιδιών και γονέων σε περιοχές εκτός νομού.

-Αναμένεται δε η λειτουργία εξειδικευμένου τακτικού ιατρείου αυτοάνοσων νοσημάτων (ρευματολογικό) τον Ιούνιο.

Τέλος, με την παραλαβή νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού έχουν αναβαθμιστεί υπηρεσίες και χειρουργεία σε κλινικές όπως η ορθοπεδική, καρδιολογική, ουρολογική και μονάδα τεχνητού νεφρού( από Νοέμβριο 2014). Το νοσοκομείο έχει στελεχωθεί και με ιατρό εργασίας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και με τεχνικό ασφαλείας για καλύτερη λειτουργία των δομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου