Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Φαρμακοποιοί: Μπαράζ χτυπημάτων από τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη για τιςοφειλές του ΕΟΠΥΥ

Εσωτερικές έριδες απειλούν να διασπάσουν τη συνοχή του κλάδου των φαρμακοποιών, καθώς μετά τους "διευρυμένους" επανήλθε στο προσκήνιο και ο τέως πρόεδρος του ΠΦΣ, εκτοξεύοντας βολές εναντίον όλων...

IATRONET


Διαδοχικά χτυπήματα κατά του προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) καταφέρνει ο τέως πρόεδρός του.

Ο προσκείμενος στη ΝΔ Κυριάκος Θεοδοσιάδης (φωτό) επανήλθε την Τετάρτη, αφήνοντας νέες αιχμές κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, αλλά κυρίως κατά του νυν προεδρείου του ΠΦΣ, με αφορμή τις οφειλές του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς.

Με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Θεοδοσιάδης υπογράμμισε ότι έπειτα από μία τριετή περίοδο ησυχίας (εννοώντας τη δική του θητεία) και ενώ τα μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν ασχολούνταν με τον κλάδο, παρουσιάζονται ξανά προβλήματα με τα φαρμακεία.

“Μετά από μια τριετία ησυχίας, διότι τα πράματα πήγαιναν στοιχειωδώς καλά σε αυτό το διάστημα, πληρωνόμασταν κανονικά, τώρα άρχισαν τα προβλήματα από τον περασμένο μήνα.

Πλέον πληρωνόμαστε με καθυστέρηση. Για αυτόν τον μήνα δε προβλέπονται χρήματα πριν τις 5 - 6 Ιουνίου και όλα εξαρτώνται από τη συμφωνία”.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΦΣ έκανε λόγο για ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί σε 100 με 150 φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι η έδρα του.

Αναφερόμενος στην θρυλούμενη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών, ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η αγορά δεν καταλαβαίνει από συμφωνίες και μη συμφωνίες. Οι επιταγές των φαρμακοποιών πρέπει να καλυφθούν”.

Συνεδρίαση

Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ δεν έλαβε το απόγευμα της Τετάρτης καμία απόφαση σχετικά με το θέμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα μέλη του.

Παρότι είχε δημιουργηθεί κλίμα έντασης, με προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου που άφηνε ανοικτό και το ενδεχόμενο κινητοποίησης, δεν υπήρξε εξέλιξη και το θέμα παραπέμφθηκε για επόμενη συνεδρίαση...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στον κλάδο δεν επιτρέπει περαιτέρω εντάσεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας αποδέσμευσε την Τετάρτη 25 εκατομμύρια ευρώ, έναντι εξόφλησης του Φεβρουαρίου, ενώ αναμένεται εκταμίευση μικρότερων ποσών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου