Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 26 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε το μεσημέρι της Τρίτης, 26 Μαΐου 2015, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις βεβαιώσεις αποδοχών των παρόχων υγείας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ κ. Ιωάννης Βαφειάδης και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κ. Κώστας Μπαρούς. 

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας τα κάτωθι: 

- Να φορολογηθούν οι πάροχοι υγείας μόνο για τα ποσά που έχουν εισπράξει και οι βεβαιώσεις που τους αποστέλλονται να ανταποκρίνονται σε αυτά τα χρηματικά ποσά.

- Να εκδοθεί η υπουργική απόφαση ώστε τα 24 εκατ. ευρώ που είχαν προστεθεί στις διαγνωστικές εξετάσεις, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το περασμένο έτος, να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό των 328 εκατ. ευρώ του 2014. 

- Να υπολογιστεί στο clawback και το rebate το ατομικό όριο ανά πάροχο, τόσο για το πρώτο, όσο και για το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Παράλληλα, να εκδοθούν νέες βεβαιώσεις αποδοχών οι οποίες να ανταποκρίνονται στα πραγματικά χρηματικά ποσά που έχουν εισπράξει οι πάροχοι υγείας. 

Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων. Επίσης, θα οριστεί άμεσα συνάντηση μεταξύ της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών και του Προέδρου του ΠΙΣ, προκειμένου να ρυθμιστεί το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ. 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πιστεύει ότι μία εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί τον κλάδο των ιατρών θα τακτοποιηθεί άμεσα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου