Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δέσμευση Κουρουμπλή σε ΠΙΣ, για καταβολή 280 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων μέχρι τέλος του έτους



Έκτακτη συνάντηση για θέματα που αφορούν ανάγκες της περίθαλψης των πολιτών, είχε το πρωί της Δευτέρας, 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Προέδρου του Π.Ι.Σ. και όρισε για αύριο Τρίτη, στη 13.00, σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Ιωάννης Βαφειάδης, προκειμένου να ρυθμιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις βεβαιώσεις αποδοχών προς τους παρόχους υγείας.

Στις βεβαιώσεις δεν περιλαμβάνεται το clawback του 2ου εξαμήνου του 2014, σε σχέση με το ατομικό όριο κάθε παρόχου, καθώς και η εκκρεμούσα απόφαση για το επιπλέον κονδύλι των 24 εκ. ευρώ σε σχέση με το συνολικό κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων των παρόχων υγείας. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. για την πρόθεσή του να ρυθμίσει αυτά τα ζητήματα.

Επίσης, ο Υπουργός δεσμεύθηκε, ικανοποιώντας αίτημα του Π.Ι.Σ., ότι θα εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί παράταση έως το τέλος του 2015 για τη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους. Πρόκειται για οφειλές προς τους παρόχους υγείας μέχρι το τέλος του 2011 οι οποίες ανέρχονται μόνο για τα εργαστήρια και τα ιατρεία στα 280 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει επιστραφεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τέλος, προγραμματίζεται μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας όλων των συναρμόδιων φορέων για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται σήμερα σε μεγάλη αδυναμία κάλυψης των αναγκών. Ο κ. Βλασταράκος έθεσε το θέμα στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος υποσχέθηκε να συζητηθούν στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Πρόεδροι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ και άλλων οργανώσεων των νοσοκομειακών ιατρών, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για επιτάχυνση της διαδικασίας των προσλήψεων.

Σχολιάζοντας την συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, αναφέρει: «Η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ήταν θετική. Αναμένουμε και από την αυριανή σύσκεψη με τον ΕΟΠΥΥ την υλοποίηση αποφάσεων προκειμένου να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες που ταλανίζουν τους παρόχους υγείας.

Ο θεσμικός ρόλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Προέδρου του, ως Ανωτάτου Θεσμικού Συμβούλου της Πολιτείας επιτελείται με τρόπο ουσιαστικό και παραγωγικό. Πιστεύουμε ότι θα δοθούν οι αναγκαίες λύσεις, ώστε οι υπηρεσίες περίθαλψης να παρέχονται στον ελληνικό λαό με γνώμονα την Ιπποκρατική ιδέα και σεβασμό στην προσωπικότητα κάθε πολίτη».

1 σχόλιο: