Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Αδικία: Πληρώθηκαν τις εφημερίες οι γιατροί των νοσοκομείων, αλλά όχι των Κέντρων Υγείας

Με επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, τις ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ ζητεί να πληρωθούν άμεσα και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.



IATRONET

Εξόφληση των οφειλόμενων εφημεριών, αλλά με...δύο ταχύτητες, έγινε στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πληρώθηκαν στην εβδομάδα που πέρασε, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας.

Αυτό καταγγέλλει η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξανθό, τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ χαρακτηρίζει απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας να πληρωθούν μόνο οι γιατροί των νοσοκομείων και να μείνουν εκτός οι γιατροί των Κέντρων Υγείας:

“Θα πρέπει να γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε εντός της εβδομάδας να γίνει η πληρωμή των γιατρών αυτών.

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν, θα αποφασίσουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων στα οποία υπάγονται τα Κέντρα Υγείας για περαιτέρω κινητοποιήσεις”.

Ρύθμιση

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών – νυχτερινών - εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015.

Ρυθμίστηκε, επίσης, το θέμα των εφημεριών των γιατρών στα πανεπιστημιακά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, θα προχωρήσει άμεσα η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, ενώ η αποπληρωμή των δικαιούχων θα γίνει μέσα στον Ιούνιο.

Την Πέμπτη – αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός - καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των γιατρών της πλειονότητας των νοσοκομείων της χώρας, οι αποζημιώσεις των εφημεριών για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου