Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Χειρουργημένοι καρδιοπαθείς σε ράντζα στο νοσοκομείο του Ρίου

Τραγική είναι η κατάσταση στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, με τους ασθενείς να γεμίζουν τα ράντζα στους διαδρόμους μετά από πολύ σοβαρά χειρουργεία.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των εργαζομένων Απόστολος Αθανασόπουλος, τα κρεβάτια αποδεικνύονται ελάχιστα, μπροστά στην αυξημένη ζήτηση.

Παράλληλα, πολλοί από αυτούς που χειρουργούνται, μεταφέρονται μετά την ανάνηψή τους στο αιμοδυναμικό, σε ράντζα της καρδιολογικής, παρόλο που έχουν ανάγκη ως πρόσφατα χειρουργημένοι, μιας διαφορετικής περίθαλψης, για να ανακάμψουν το συντομότερο.

Η υπολειτουργία του αιμοδυναμικού κέντρου του Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, έχει επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση στο καρδιολογικό κέντρο του ΠΠΝΠ, το οποίο εφημερεύει καθημερινά για περιπτώσεις αγγειοπλαστικής, όπως δήλωσε στο patrastimes.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, τονίζοντας ότι σε ετήσια βάση το κέντρο διενεργεί 3.000 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις με επιτυχία 95% και περισσότερες από 900 στεφανιογραφείες.

Εάν υπήρχαν όμως 3-4 νοσηλεύτριες ακόμα θα είχε τεθεί σε λειτουργία η υπομονάδα των εμφραγμάτων της καρδιολογικής για να εξυπηρετεί περισσότερα περιστατικά, αναφέρει ο κ.Μπονάνας, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και εφόσον γίνουν οι προσλήψεις που ανακοίνωσε το υπουργείο θα θέσει σε λειτουργία περισσότερες κλίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου