Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Νέα «βόμβα» απειλεί το ασφαλιστικό σύστημα

http://www.real.gr/

Νέα βόμβα απειλεί το ασφαλιστικό από τις υψηλές δαπάνες που υπολογίζονται να φτάσουν σε ρεκόρ 16 ετών, καθώς προστίθενται δυο ακόμα κατηγορίες συνταξιούχων, την ώρα που οι πιστωτές εκβιάζουν για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», 130.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο για σύνταξη ενώ άλλοι 150.000 είναι «εγκλωβισμένοι» καθώς δεν έχουν συμπληρώσει είτε την ηλικία, είτε τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο αυτές κατηγορίες ασφαλισμένων, αναμένεται να προστεθούν, αργά ή γρήγορα, στο σύνολο των 2.654.748 συνταξιούχων, εκτινάσσοντας την ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη πάνω από τα 28,14 δισ. ευρώ σημειώνοντας ρεκόρ 16ετίας.

Τα ελλείμματα των ταμείων μόνο για τη φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι θα φτάσουν το 1,8 δισ. ευρώ με τάση προς τα πάνω. 

Η νέα αυτή εξέλιξη προεξοφλεί νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, σύμφωνα με στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, εξαιτίας της ταχείας αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων αλλά και της δαπάνης για πληρωμές συντάξεων που σήμερα φτάνει τα 2,35 δισ. ευρώ τον μήνα, από τα οποία 1,35 δισ. «βαρύνουν» τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου