Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πικρό ΤΣΑΥ "κερνάει" η Κυβέρνηση τους υγειονομικούς

Γράφει: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - VIRUS.COM.GR

Να «ξηλώσουν τις τσέπες» τους και μάλιστα αναδρομικά, αναγκάζει το ΤΣΑΥ τους νέους υγειονομικούς! Άμεση αναστολή της απόφασης ζητούν οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί.

Ειδοποιητήρια με τα οποία ενημερώνει τους νέους ασφαλισμένους ότι εντάχθηκαν στη μεθεπόμενη κλίμακα και μάλιστα αναδρομικά, έστειλε μαζικά το ΤΣΑΥ, αιφνιδιάζοντας τον κλάδο που είχε λάβει αντίθετες διαβεβαιώσεις από το ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τη διαχρονική ασυνέπεια της Πολιτείας στην τήρηση των υποσχέσεων της καταγγέλλει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ).

«Η νομοθέτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Ρωμανιά με τελευταία αναφορά του στις 14/2/2015 στην διάρκεια της ΓΣ της ΕΟΟ, όπου τόνισε πως η υποχρεωτική μετάταξη ανά 3ετία θα καταργηθεί εντός διμήνου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στα κάγκελα» και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

«Η στήριξη του ταμείου που παραπαίει, αποτελεί προτεραιότητα για τον Φαρμακευτικό κλάδο, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με την λογική της εισπραξιμότητας χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση και κυρίως να έχει συνταχτεί αναλογιστική μελέτη που να αποτυπώνει τα αποτελέσματα αυτών των επιβαρύνσεων. Και βέβαια δεν είναι ρεαλιστική οποιαδήποτε εισπρακτική απαίτηση, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης» υπογραμμίζει σχετικά.

Τόσο οι οδοντίατροι όσο και οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν παράλληλα πως η συγκεκριμένη απόφαση οδηγεί σε «αδιέξοδο» τους νέους υγειονομικούς.

Ο ΟΣΑ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η Πολιτεία με τον τρόπο αυτό επιβαρύνει οικονομικά το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στην χώρα μας, την ίδια ώρα που η διαρροή στο εξωτερικό νέων επιστημόνων από όλους τους επιστημονικούς κλάδους είναι αυξανόμενη». Αντίστοιχα, ο ΠΦΣ αναφέρει πως «Ενώ οι πληρωμές προς τα φαρμακεία έχουν ήδη συμπληρώσει πολύμηνη καθυστέρηση , το Υπουργείο Εργασίας και το ΤΣΑΥ ζητούν ειδικά από τους νέους επιστήμονες, υπέρογκες εισφορές κατατάσσοντας τους υποχρεωτικά αναδρομικά σε ανώτερη κατηγορία, για να λάβουν στο πολύ … μακρινό μέλλον σύνταξη, που δεν θα ξεπερνά τα 400 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου