Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΙΣΑ: Ζητά την επαναφορά των ιατρών των πρώην ΙΚΑ στην ΠΦΥ και ΔΦΥ



Την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για την επαναφορά των ιατρών των πρώην ΙΚΑ στην ΠΦΥ και ΔΦΥ ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο ΙΣΑ.

Όπως τονίζει ο ΙΣΑ στην επιστολή του, ο νόμος 4325/2015 που εισηγήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Γ. Κατρούγκαλος προέβλεψε την επαναφορά όσων υπαλλήλων του δημοσίου τομέα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και απολυθεί.

Στην κατηγορία αυτή, σύμφωνα με την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εμπίπτουν και οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν το 2014, σύμφωνα με τον ν.4238/2014.

«Για λόγους ίσης μεταχείρισης και επειδή είναι αναγκαία η στήριξη τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία δημιουργήθηκε και εξαιτίας της αποχώρησης των ιατρών αυτών, τόσο από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, όσο και από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ, σας καλούμε δια της παρούσης όπως αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία όλων των φορέων της δημόσιας υγείας με την επαναφορά των ιατρών αυτών», αναφέρεται στην επιστολή του ΙΣΑ.

Κλείνοντας, επαναφέρει και το πάγιο αίτημα περί στελέχωσης όλων των φορέων της δημόσιας υγείας και με νέους ιατρούς, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

5 σχόλια:

  1. Τι άλλο θα μας πεί ο ΙΣΑ; Αυτά .Αφού τα βρήκαν και έγινε πάλι πρόεδρος ο Πατούλης,τώρα θέλει να
    τακτοποιήσει τις οφειλές του.Δεν υπολογίζει όμως οτι ο νόμος Κατρούγκαλου ,κινδυνεύει να ακυρωθεί απο τη επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές μας.Οσο για τούς γιατρούς του ΙΚΑ, το σωστό για λόγους ίσης μεταχείρισης ,έναντι αυτών που έκλεισαν τα ιατρεία τους και έγιναν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης,είναι να δεχθούν και αυτοί να κλείσουν τα ιατρεία τους ,επειδή,είναι αναγκαία η στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. και η ομαλοποίηση της λειτουργίας της.Διαφορετικά να καθήσουν στα ιατρεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράγει απ' την αρχή δηλαδή διπλοθεσίτες μη χάσουν Τι θα κάνουν είναι οι γιατροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 20 χρόνια πίσω ξανά Διπλοθεσίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για λόγους ίσης μεταχείρησης τότε , θα πρέπει να ξανανοίξουν τα ιατρεία τους και οι ΠΑΑ Γιατροί του ΠΕΔΥ που τα έκλεισαν βίαια. Τότε θα υπάρξει πλήρης ισότητα ανάμεσα στους γιατρούς του ΠΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξανά πίσω στο χάος στους διπλοθεσίτες στο travel Ι.Κ.Α. τι θα κάνουν οι νεότεροι γιατροί Του

    ΑπάντησηΔιαγραφή