Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ξανθός: Ενδέχεται να υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών

Μετ΄εμποδίων γίνεται η εξόφληση των εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, με την πολιτική ηγεσία να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών.

ΙΑΤRONET.GRΑνοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στις εφημερίες των γιατρών, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Ανδρέας Ξανθός (φωτό δεξιά), με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ηλία Σιώρα (φωτό αριστερά), ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε για τις εφημερίες τα εξής:

Το κονδύλι του πρώτου τριμήνου του 2015 εκταμιεύτηκε και οι γιατροί θα πληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές, όπως και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, για τις οποίες είπε χαρακτηριστικά ότι “...αναγνωρίζουμε την οφειλή και θα γίνει προσπάθεια να τακτοποιηθούν προς το τέλος του χρόνου”.

Για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών (Απρίλιος έως και Αύγουστο 2014) που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, υποσχέθηκε ότι θα το δει σε συνεννόηση και με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Κανονικότητα

Υποσχέθηκε ότι θα έρθει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή του Απριλίου στα τέλη Ιουνίου και μετά να υπάρξει κανονικότητα στην πληρωμή των εφημεριών.

Για τις χρωστούμενες εφημερίες του 2012 των γιατρών της Πολυκλινικής – ύψους 750.000 ευρώ – είπε ότι χρειάζεται νέα τροπολογία στη Βουλή.

Για τους γιατρούς του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στα νοσοκομεία και εργάζονται ήδη με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα επιδιώξει να αμειφθούν κανονικά ανάλογα με τον βαθμό τους όπως οι γιατροί του ΕΣΥ.

Για την αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης του μη ιατρικού προσωπικού, παραδέχθηκε ότι το κονδύλι είναι μικρό και ότι “έγινε ήδη μία συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο, ώστε το πρώτο τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του έτους να πληρωθεί 27 Ιουνίου.

Διαγωνισμοί

Για τους διαγωνισμούς προμήθειας υλικών, ο κ. Ξανθός είπε ότι υπάρχει προβληματισμός στο υπουργείο για το πώς θα υλοποιηθούν και θα αποπληρωθούν παλαιότεροι 
διαγωνισμοί.

Τίθεται ξανά σε συζήτηση ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προμηθειών, δηλαδή με κεντρικούς διαγωνισμούς του υπουργείου ή με επιμέρους διαγωνισμούς των νοσοκομείων.

Δ.Κ.

4 σχόλια:

 1. Ωχ,τσούζει...η πρώτη φορά...απο...αριστερά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τσίπρας προεκλογικά: "Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές στο δικό μας το ρυθμό!" Ε ρε γλέντια και χοροί!
  Ο ορισμός της γελοιοποίησης! Ντρέπομαι για τη ασχετοσύνη σας κομπογιαννίτες!!! ΝΤΡΟΠΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρωτη φορά αριστερά... η λεπίδα ερχεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ "ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ" ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή