Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ ΤΟΥ Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ

Κοινοπ: Διοικητή και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝ Νικαίας, Διοικητή 2ης ΥΠΕ
22-5-2015

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ αποφασίζει να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα νησιά ευθύνης της με μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από τα αντίστοιχα τριτοβάθμια νοσοκομεία. Με «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο (15-05-2015) που απεστάλη στις διοικήσεις, καλεί «το ταχύτερο δυνατόν» να «κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις συμμετοχής των ιατρών των Νοσοκομείων σε πρόγραμμα κάλυψης επειγουσών και επιτακτικών αναγκών των νησιών». 

Προειδοποιεί δε ότι «Με δεδομένη την υποχρέωσή μας να καλύψουμε τις ανωτέρω ιατρικές θέσεις, σας ενημερώνουμε ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στη συγκεκριμένη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η Υπηρεσία μας θα αναγκασθεί να καταρτίσει το σχετικό πρόγραμμα και να εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις μετακινήσεως των ιατρών, οι οποίες θα είναι άμεσα εκτελεστές».

Μας θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι η ανωτέρω υπογράμμιση είναι στο αρχικό έγγραφο, που υπογράφεται από τον νέο Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Καρβούνη.

Μας θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι, για μια ακόμη χρονιά, επιχειρείται εμβαλωματική επίλυση των υγειονομικών αναγκών των νησιών με την αποδιάρθρωση των νοσοκομείων.

Μας θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι, για μια ακόμη φορά, και σαν να μην πέρασε μια μέρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιμετωπίζονται σαν στρατιωτικοί σε περίοδο πολέμου. Αφ’ ενός δεν υπάρχει σεβασμός στο έργο που ο καθένας από εμάς επιτελεί σε συνεχή βάση στο νοσοκομείο του, αφ’ ετέρου καταστρατηγείται το δικαίωμά μας να έχουμε οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, και να την προγραμματίζουμε όπως όλοι οι ελεύθεροι πολίτες.

Σωστά αναγράφεται στο έγγραφο ότι η κάλυψη των αντιστοίχων ιατρικών θέσεων είναι υποχρέωση της ΥΠΕ και του Υπουργείου. Αναρωτιόμαστε πότε θα γίνουν οι αντίστοιχες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών. Όταν το επιτρέψουν «οι δανειστές και εταίροι μας»; Και έως τότε, οι (στη μεγάλη τους πλειοψηφία άνω των 50 ετών) ιατροί των τριτοβάθμιων νοσοκομείων θα αντιμετωπίζονται έτσι; Χωρίς σεβασμό για το καθημερινό έργο τους, την οικογενειακή και προσωπική τους υπόσταση; Χωρίς σεβασμό για την ίδια την ιατρική τους ειδικότητα; Καιρός, επί παραδείγματι, να γίνει κατανοητό ότι άλλο ειδικός παθολόγος και άλλο γενικός ιατρός. 

Το κερασάκι στην τούρτα: σήμερα απειλήθηκε (από τον αντίστοιχο Διευθυντή ΚΥ) συνάδελφος ΩΡΛ από το Κρατικό Νικαίας, με εισαγγελική παρέμβαση εάν δεν μεταβεί άμεσα στην Κάρπαθο! Σημειωτέον ότι το ΩΡΛ τμήμα του ΓΝ Νικαίας λειτουργεί οριακά λόγω ελλείψεως ειδικευμένων ιατρών, όπως άλλωστε σχεδόν όλα τα τμήματα. 

Δεν περισσεύουμε στα Δημόσια Νοσοκομεία! Περισσεύει όμως η ανεργία στους νέους γιατρούς! Και, απ’ ότι φαίνεται, περισσεύει και ο αυταρχισμός όταν πρόκειται για επίλυση προβλημάτων, όχι με σοβαρό, οριστικό και μόνιμο τρόπο, αλλά….στου κασίδη το κεφάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου