Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣΥΓΕΙΑΣ (ΠΕΔΥ) 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 E-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com

Αθήνα, 25/5/2015

Αρ. Πρωτ.: 17/2015

Συνάδελφοι μέλη του ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ,

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις ανακοινώσεις του ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επανέρθουν στις Μονάδες ΠΕΔΥ συνάδελφοι με ανοιχτά ιδιωτικά ιατρεία.
Την Παρασκευή αντιπροσωπεία του ΠΑΣΙΠΑΑ- ΠΕΔΥ είχε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας , όπου δηλώθηκε άγνοια για επίσημες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου, προκειμένου να συμβεί αυτό.

Επίσης ενημερωθήκαμε στο Υπουργείο, ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου 4325/2015 και η ερμηνευτική εγκύκλιος δεν προβλέπει επαναφορά στις Μονάδες ιατρών, που επέλεξαν να μην κάνουν αίτηση για ένταξη στα ΠΕΔΥ και να διατηρήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους σύμφωνα με το Νόμο 4238/2014. Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι πάγια θέση του Συλλόγου είναι ότι θα πρέπει να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» σε όποιον από τους συναδέλφους αυτούς το επιθυμεί να επιστρέψει στις Μονάδες ΑΛΛΑ ως γιατρός – οδοντίατρος πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την κοινωνική αναγκαιότητα διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΠΦΥ. Κάθε άλλη μεθόδευση θα μας βρει ριζικά αντίθετους , θα δυναμιτίσει τις Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ και θα είναι η θρυαλλίδα για νομικές διεκδικήσεις ως απόρροια του εμπαιγμού, που θα έχουμε υποστεί.

Στις συντονισμένες μας ενέργειες με τους παράγοντες του Υπουργείου και των ΔΥΠΕ για το θέμα του χρονοεπιδόματος διαπιστώνουμε ότι ναι μεν η τροπολογία είναι έτοιμη από πλευράς Υπουργείου Υγείας αλλά θα χρειαστεί και η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών για την επιβάρυνση, που θα επιφέρει στον προϋπολογισμό.

Δυστυχώς για το θέμα της μετατροπής της σύμβασης ΙΔΑΧ σε σύμβαση δημοσίου για όσους το επιθυμούν και πλήρη εξομοίωση σε ασφαλιστικό επίπεδο (δεύτερη σύνταξη Δημοσίου εκτός από το ΤΣΑΥ) δεν έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος, γιατί κανείς συνδικαλιστικός φορέας δεν το έθιγε, αν δεν το υπονόμευε κιόλας, προκειμένου να προτάσσεται το θέμα των ανοιχτών ιατρείων.

Τελειώνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι ο ΠΑΣΙΠΑΑ στηρίζει τη δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο στόχος μας είναι ένας, η προάσπιση των δικαίων αιτημάτων και αξιώσεων των ιατρών οδοντιάτρων ΠΑΑ.

Υπάρχουν άνεργοι γιατροί, γιατροί που μεταναστεύουν, ελεύθεροι επαγγελματίες, που αγωνίζονται να επιβιώσουν, εμείς που περιμένουμε να εγκριθεί το χρονοεπίδομα και ζούμε με αυτούς τους μισθούς. Άραγε αξίζει τέτοια αντιμετώπιση στου ιατρούς – οδοντιάτρους ΠΑΑ…

Θα ενημερωθείτε με νέες ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες.

Ο Πρόεδρος        Η Γ.Γραμματεύς

Αθ. Παναγιώτου   Ρ. Δανδάλη

18 σχόλια:

  1. ηταν λαθος συναδελφε η δημιουργια του δικτυου απο την αρχη [ΠΕΔΥ] .Δυστυχως δε μπορεις να δημιουργησεις πρωτοβαθμιο δικτυο υγειας στηριζομενος σε επαγγελματιες που απετυχαν στον ιδιωτικο τομεα που ειναι δυσκολος και με απαιτησεις.Γιατι αν ηταν ικανοι οι συναδελφοι αυτοι δε θα εκλειναν τα ιατρεια τους για 1180 ευρω μηνιαιως.Παλαιοτερα οι συναδελφοι στηριξαν το ΕΣΥ κλεινοντας τα ιατρεια τους για ιδεολογικους λογους [ΠΑΣΟΚ] αλλα ο μισθος αν θυμαστε ηταν 3/πλασιος του μεσου δημοσιου μισθου.Παντως ειναι λαθος να στρεφεστε εναντιον συναδελφων....................ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου λοιπόν ,φίλε και επιτυχημένε συναδελφε:Ειμαι ...εξαιρετική καρδιολόγος,έχω εξαιρετική αμεσότητα με το περιβάλλον των εξεταζόμενων μου!Επελεξα το ΠΕΔΥ και δεν θα κριθώ για αυτο!Αντιθετα να ....δούμε πως ...ΔΕΝ απέτυχαν συνάδελφοι.....που κρατούν τον ΕΟΡΥΥ απο το ...χερακι(1250)καθαρά.....με γραμματείς ...και μηνιαίες χρόνιες θεραπείες!Αλλες οργανωμένες με πάγια αντιμισθία θεσεις(τράπεζα Ελλαδος,ιατροί εργασίας,καλό ...χαρτοφυλάκιο παλιού ΟΠΑΔ,διαγνωστικά κέντρα,ιδρύματα....κλπ).Αλλα θελει...κότσια....υπομονή.....και πολιτισμό...και ήθος να μην ....κτυπας τα triplex καρδιάς σαν τα like του facebook και λίγα λέω.Αλλωστε περιμένουμε...να δούμε τις εξελίξεις τις μισθολογικες ,την οργάνωση του ΠΕΔΥ παρακολουθώντας τους πετυχημένους συναδέλφους .....Άρα μην γενικεύουμε!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε μου δεν εκλεισα το ιατρειο μου γιατι δεν ειχα ασθενείς σαυτο αλλα γιατι ανηκω στη μειοψηφια των λειτουργων υγειας και όχι των επαγγελματιων υγειας προσωπικα δεν στρεφομαι εναντιον κανενος συναδελφου και μπορω να στηρίξω το πρωτοβαθμιο δικτυο υγειας παροτι τοσο επιστημονικα οσο και επαγγελματικα είμαι επαρκης

      Διαγραφή
  2. Απο ποτε εγινε αυτος ο συλλογος και πως ανακηρυχθηκαν προεδροι και γραμματεις ?Μαλλον ειναι η 5 φαλαγγα .Εκπροσωπουν αυτους που καλως η κακως- συμφωνα με οτι ανεφερε σε καποια απο τις περιοδειες o νυν προεδρος- κλεισανε τα ιατρεια τους με τις ευλογιες του ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ .Και τωρα παλι προκαλουν διασπαση.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!ΛΥΠΗΡΟ!!! ΥΓ: γιατι δεν ζητατε και 3η συνταξη; και καλα σαραντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως λοιπον εχεις απαιτηση συναδελφε γιατροι με ιατρεια 20 και χρονια να τα κλεισουν για 1000 ευρω οταν αυτοι στα υπουργεια μας κοροιδευουν ενα χρονο τωρα.Πως εχετε απαιτηση για πληρους και αποκλειστικης οταν δεν σου εχουν εξασφαλισει τα κονδυλια για πληρη ενταξη. Ενα αρπακολα της υγειας των Γεωργιαδη - Βοριδη πληρωνουμε και αντι να προσπαθειτε να βγαλετε ακυρες τις ηλιθιοτητες της μετατροπης της υγιεας σε μπαχαλο εσεις επικρωτειται κιολας και ειστε εναντια στους αλλους που αμη τι αλλο το παλευουν τουλαχιστον διαπραγματευομενοι.Εκτος και αν ορισμενους βολευε να κλεισουν τα ιατρεια γιατι δεν ειχαν και αλλη επιλογη μαλλον απο ανεργια.Δεν μπορω να σκεφτω για ποιο λογο κλεινει κανεις το ιατρειο του για 1000 ευρω στο δημοσιο.Πρωτα νομοθετουν και επειτα τοποθετουν γιατρους συναδελφοι.και τοτε το κλεινω και εγω.Οχι ομως για 1000 ευρω μετα 20 χρονια δουλειας μην υποτιμαται οτι ειστε επιστημονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΟ Η ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΠΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
    ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΗΞΕ.....ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ.....ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ......ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΦΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καιμε τα παρανομα ιατρεια που κανετε ολοι σας τι θα γινει?

      Διαγραφή
  6. Οταν έγινε το ΠΕΔΥ και θα έπρεπε να αλλάξει η εργασιακή σχέση των γιατρών, που βρίσκονταν στον
    ΕΟΠΥΥ,σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης είχες να κάνεις επιλογή εάν και εφ'οσον το ήθελες.Αλλά οι γιατροί την επιλογή, τη βάφτησαν απόλυση.
    Οταν έγινε το ΕΣΥ και θα έπρεπε να αλλάξει η εργασιακή σχέση των γιατρών , που βρίσκονταν στα νοσοκομεία ,σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης,είχες να κάνεις επιλογή εάν και εφ'οσον
    το ήθελες.Αλλά οι γιατροί τότε, την επιλογή ,δεν τη βάφτησαν απόλυση. Τι έχει αλλάξει τώρα;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ''ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ'' ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ? Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΕΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.....''ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο ποτε ο επιτυχημενος στον ιδιωτικο τομεα θεωρειται και καλος επιστημων ? Στα σοβαρα πιστευεις "συναδελφε" οτι οποιος βγαζει περισσοτερα λεφτα ειναι και καλυτερος γιατρος? Στην Ελλαδα ζουμε ολοι και ξερουμε τι γινεται και ας κλεινουμε τα ματια. Πραγματικα οι αποψεις σου ειναι αξιολυπητες. Αν, εν πασει περιπτωσει τα κονομας, τι κοπτεσαι για το ΠΕΔΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ για παραδειγμα ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΕ 300.000 Ε... ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ Ο ''ΚΑΛΟΣ'' ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΟΥΚΑΡΑΣ?ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΞΙΟΛΥΠΙΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναδελφικώτατα τα σχόλια των πρώτων τριών συναδέλφων,να τούς χαιρόμαστε καί βοήθειά τους,σε όσους ασθενείς απευθύνονται σ'αυτούς.Όσον αφορά την επιστημονική κατάρτιση καί αξία αυτών πού έχουν 'επιτυχημένα' ιατρεία πρέπει να τούς θυμίσω ότι καί ο μαϊμού γιατρός πού ήταν διευθυντής στό νοσοκομείο της Σκύρου,είχε ένα πολύ επιτυχημένο ιατρείο καί μάλιστα στό Κολωνάκι,όπου έκανε μικροεπεμβάσεις,laser,κ.λ.π.Αυτός δεν είχε καν πτυχίο ιατρικής,απλώς ήταν λαμόγιο σαν καί σας.Συμφωνώ βεβαίως ότι ο νόμος γιά το ΠΕΔΥ έγινε στο γόνατο,αλλά δυστυχώς έγινε καί κάποιοι σαν καί μας αφελείς πιστέψαμε ότι όταν ψηφίζεται ένας νόμος[καλός η κακός],ισχύει καί έτσι κλείσαμε τα πλέον 20 ετών ιατρεία μας πού δούλευαν οριακά με σκοπό να μπούμε στο ΕΣΥ καί να υπηρετήσουμε την Δημόσια Υγεία.Εσείς όμως πού έχετε επιτυχημένα ιατρεία γιατί άραγε θέλετε να επιστρέψετε στό προηγούμενο καθεστώς;Φαντάζομαι ότι τώρα πιά έχει φουντώσει η δουλειά σας καί δεν πρέπει να σπαταλάτε ώρες από το ιατρείο σας καί να ασχολείστε με το πρώην ΙΚΑ[κατωτάτου επιπέδου] καί ταυτόχρονα να συγχρωτίζεσθε με εμάς τούς υποδεέστερους επιστημονικά.Εγώ σας συμβουλεύω να μείνετε στα ιατρεία σας καί να τα κονομάτε χοντρά παλιολαμόγια.ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ με την καλή έννοια βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ για παραδειγμα ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 300.000Ε ΕΤΗΣΙΩΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ''ΚΑΛΟΣ'' ΙΑΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΥΣ.

      Διαγραφή
  12. ΛΑΜΟΓΙΑ?ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΙΑΤΡΕΙΟ!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ TWEET ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ''ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΄΄ ΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ...............΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή