Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συνάντηση Κουρουμπλή & φορέων Πάτρας: Εξελίξεις για τα νοσ. «Άγιος Ανδρέας» και «Καραμανδάνειο»



Ευρεία συνάντηση με υγειονομικούς και πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα του νομού Αχαΐας, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Κοκκινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας. Παρόντες, επίσης, ήταν οι βουλευτές Β. Χατζηλάμπρος, Μ. Κανελλόπουλος, Σ. Αναγνωστόπουλος και Ι. Φωτήλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γ. Αλεξόπουλος, οι Δήμαρχοι Πατρέων Κ. Πελετίδης και Δυτικής Αχαΐας Χ. Νικολάου, ο υποδιοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. Μ. Ζαμπάρας, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου "Καραμανδάνειο", Κ. Γατοπούλου, ο διοικητής του Νοσ. "Αγιος Ανδρέας" Α. Λέτσιος, ο Δ/τής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσ. "Αγιος Ανδρέας" Α. Μαζαράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Κ. Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Κ. Πετρόπουλος, και εκπρόσωποι εργαζομένων των νοσοκομείων.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του, λόγω υποστελέχωσης, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου και του Καραμανδάνειου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών.


Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλείται να διαχειριστεί μια τραγική κατάσταση την οποία δυστυχώς παρέλαβε, με μειωμένους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εν συνεχεία ανέφερε ότι βούληση της νέας ηγεσίας, είναι μέχρι το τέλος του 2015 να δοθεί προς χρήση το 7όροφο Κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του.

Οι φορείς ζήτησαν από τον υπουργό οικονομική ενίσχυση για τη μεταστέγαση του νοσοκομείου και εκείνος με τη σειρά του, τους κάλεσε να καταθέσουν το σχετικό αίτημα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της υποστελέχωσης, ο υπουργός επεσήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί για την ουσιαστική αντιμετώπισή του, τόσο σε ο,τι αφορά το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όσο και το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι και τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Ως προς την χρονοβόρα διαδικασία των προσλήψεων των γιατρών υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος επίσπευσής τους.

Τέλος, τόνισε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα, η ομάδα εργασίας του Υπουργείου θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόσθεσε, δε, ότι η ηγεσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει το θεσμό με στρατηγική την πρόληψη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός «θα είναι ένας θεσμός που θα αποσυμφορήσει τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία τα οποία σήμερα καλούνται να προσφέρουν στους πολίτες, πρωτοβάθμια φροντίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου