Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΟΠΥΥ: «Απελευθερώνονται» από το πλαφόν, τα ΦΥΚ της πνευμονικής υπέρτασης



Διορθώθηκε από την ΗΔΙΚΑ το τεχνικό πρόβλημα που είχε εμφανιστεί σε αρκετούς γιατρούς να έχουν υπερβεί τα όρια δαπάνης συνταγογράφησης στα φάρμακα φάρμακα υψηλού κόστους που αφορούν σε ασθενείς με πνευμονική υπέρταση. Αυτό αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι η συνταγογράφηση συνεχίζεται απρόσκοπτα, μετά την διόρθωση. Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, εξαίρεσε από το πλαφόν συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον. 

Όπως εξηγεί ο ΕΟΠΥΥ, «οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους για την αντιμετώπιση της πάθησης τους. Κάποια από αυτά περνούν από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο πλαφόν της συνταγογράφησης.

Τα υπόλοιπα φάρμακα υπόκεινται στον καθορισμό των ορίων δαπάνης συνταγογράφησης αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση.
Λόγω τεχνικού προβλήματος με την ΗΔΙΚΑ εμφανίστηκε σε αρκετούς γιατρούς να έχουν υπερβεί τα όρια δαπάνης συνταγογράφησης ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν είχε συμβεί. Ο Οργανισμός, άμεσα, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γιατρούς, για το πρόβλημα και τους κάλεσε να μην σταματήσει η συνταγογράφηση.

Το σχετικό πρόβλημα διορθώθηκε από την ΗΔΙΚΑ οπότε η συνταγογράφηση συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Επιπλέον με σημερινή του απόφαση ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρης Κοντός, μετά από εισήγηση της Ειδικής 7μελούς Επιτροπής της υπ΄ αριθμ. 12449/7.02.2014 υπουργικής απόφασης, εξαίρεσε από το πλαφόν συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου