Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κουρουμπλής: Θα λυθεί η εκκρεμότητα με τα εκκαθαριστικά των παρόχων του ΕΟΠΥΥΙΑΤRONET.GR. 
Σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να γίνουν όλες οι ενέργειες για το θέμα των εκκαθαριστικών, των rebate και clawback.

Θετικός είναι ο υπουργός Υγείας στο θέμα επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να γίνουν όλες οι ενέργειες για το θέμα των εκκαθαριστικών, των rebate και clawback.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Γιάννης Μπασκόζος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, ο γενικός διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Ιωάννης Βαφειάδης και ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Κώστας Μπαρούς.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος ζήτησε από τον υπουργό Υγείας τα κάτωθι:

Να φορολογηθούν οι πάροχοι Υγείας μόνο για τα ποσά που έχουν εισπράξει και οι βεβαιώσεις που τους αποστέλλονται να ανταποκρίνονται σε αυτά τα χρηματικά ποσά.
Να εκδοθεί η υπουργική απόφαση ώστε τα 24 εκατ. ευρώ που είχαν προστεθεί στις διαγνωστικές εξετάσεις, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το περασμένο έτος, να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό των 328 εκατ. ευρώ του 2014. 
Να υπολογιστεί στο clawback και το rebate το ατομικό όριο ανά πάροχο, τόσο για το πρώτο, όσο και για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Παράλληλα, να εκδοθούν νέες βεβαιώσεις αποδοχών οι οποίες να ανταποκρίνονται στα πραγματικά χρηματικά ποσά που έχουν εισπράξει οι πάροχοι Υγείας.

Δέσμευση

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΙΣ, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.

Επίσης, θα οριστεί άμεσα συνάντηση μεταξύ της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών και του προέδρου του ΠΙΣ, προκειμένου να ρυθμιστεί το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ.

Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Η ουσια ειναι οτι τα εκκαθαριστικα των παροχων δεν ειναι σαφη,αναγκαζοντας τους να πληρωσουν οτι τιμολογιο εκοψαν για το2014 ,γιατι ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ που αναφερει οτι πρεπει να τα δηλωσουν κι ας μην τα πηραν αιροντας την παλια ρυθμιση Βενιζελου.Δηλαδη και απληρωτοι και φορολογημενοι .Μερικοι ομως στη Νοτια Ελλαδα δεν εκοβαν ολο το ποσο οταν εστελναν τισ δαπανες τους....Μηπως επρεπε να ενημερωθουν και οι ταλαιπωροι Βορειοι? Η μηπως πρεπει να προβλεπουν οι εκπροσωποι μας για τα παρατραγουδα αυτα προτου να παθουμε κανενα εμφραγμα οταν μας πληροφορει ο λογιστης μας για την απατη αυτη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή