Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για επαναφορά του 5ευρου εισιτηρίου στα νοσοκομεία



Της Νικολέτας Ντάμπου 

Η αντίστροφη μετρητή για την επαναφορά του 5ευρου εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία έχει ξεκινήσει καθώς έχουν μείνει 8 ημέρες ως το τέλος Οκτωβρίου που η τρόικα έχει θέσει ως ημερομηνία . Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο κ. Πολάκης, ψάχνουν εναγωνίως ισοδύναμα μέτρα για να αποφύγουν την επιστροφή του μέτρου. 

Για την επιστροφή του 5ευρου εισιτηρίου στα νοσοκομεία ως το τέλος Οκτωβρίου, πιέζει η τρόικα τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, οι οποίοι ψάχνουν ισοδύναμα μέτρα για να αποφύγουν την επιστροφή του μέτρου αυτού. 

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κα Βαρβάρα Ανεμοδουρά και τα όσα δήλωσε στο LIFE2DAY.GR , το 5ευρο εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία πλήττει τους πάντες και δεν πρέπει να επιστρέψει, στα νοσοκομεία, αφενός λόγω της πολύ άσχημης οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, όπου οι άνθρωποι μετράνε μέχρι και το τελευταίο ευρώ και αφετέρου λόγω του ότι τα οικονομικά οφέλη του μέτρου αυτού είναι πολύ χαμηλά, γύρω στα 18 εκατομμύρια ευρώ, όταν το μέτρο του 1 ευρώ για κάθε εκτελεσμένη συνταγή, αποφέρει στο κράτος, 60 με 65 εκατομμύρια. 

Το καλύτερο ισοδύναμο, κατά την κ. Ανεμοδουρά, είναι ο έλεγχος των δαπανών στα νοσοκομεία, οι κεντρικές κοστολογήσεις ο έλεγχος των ανελαστικών δαπανών, καθώς και το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο στα χειρουργεία. Εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ πρόσφατες ιδέες που εκφράστηκαν για δημοσιονομικό αντιστάθμισμα από την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Υγείας μας είπε η κ. Ανεμοδουρά. Υπενθυμίζεται ότι το εισιτήριο των 5 ευρώ καταργήθηκε στις αρχές Απριλίου του 2015, προς υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου