Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ποτάμι: Σίριαλ ο διορισμός προέδρου του ΕΟΠΥΥ

«Απαιτούνται άνθρωποι με αυξημένα προσόντα και όχι συντεχνιακά τερτίπια»





Σίριαλ χαρακτηρίζει το Ποτάμι τον διορισμό προέδρου του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι η διοίκηση οργανισμών, «ειδικά σε συνθήκες κρίσης, απαιτεί ανθρώπους με αυξημένα προσόντα και εμπειρία και όχι μικροκομματικές λογικές και συντεχνιακά τερτίπια».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο διορισμός του προέδρου του ΕΟΠΥΥ εξελίσσεται σε σίριαλ. Και μάλιστα με χλιαρό σενάριο, ατάλαντους ηθοποιούς και κακή σκηνοθεσία. Η προγραμματισμένη για 22/10 συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για γνωμοδότηση ως προς την καταλληλότητα του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού, κ. Σ. Μπερσίμη, αναβλήθηκε χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος. Φαίνεται πως οι διαφωνίες εντός του Υπουργείου Υγείας καλά κρατούν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός δε συμφωνεί με την επιλογή του Υπουργού και, μάλιστα, αντιπροτείνει συνδικαλιστή γιατρό για Πρόεδρο».


Από τον Ιανουάριο του 2015, όπως σημειώενι, το Ποτάμι είχε ζητήσει προκήρυξη για τη θέση, τονίζοντας ότι οι απευθείας διορισμοί συνιστούν κομματοκρατία. «Ο τέως Υπουργός Υγείας, αφού πρώτα μίλησε για αλλαγή του νόμου (Ν. 4238/2014), τελικά προχώρησε στην έκδοση προκήρυξης στις 06/05/2015. Χαιρετίσαμε την επαναφορά του στη νομιμότητα. Ωστόσο, υπογραμμίσαμε ότι της έκδοσης προκήρυξης έπρεπε να προηγηθεί Υπουργική Απόφαση καθορισμού των προσόντων, όπως προβλέπει ο νόμος. Προκήρυξη χωρίς σαφή και προκαθορισμένα θεσπισμένα προσόντα γεννά υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες και "μαγειρέματα"».

Το Ποτάμι ρωτά την ηγεσία του υπουργείου: Πόσα βιογραφικά κατατέθηκαν; Ποιος έκανε την διαλογή; Είναι το βιογραφικό του κ. Μπερσίμη το καλύτερο; Γιατί δεν δημοσιεύονται τα βιογραφικά των επικρατέστερων υποψηφίων; Ποιος είναι ο λόγος της αναβολής του διορισμού; Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία;

3 σχόλια:

  1. Αγαπητοί,
    επιτρέψτε μου να σας πώ, ως ένας από τους 'εχοντες υποβάλλει αίτηση και βιογραφικό κατά την προκήρυξη της θέσης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, από τον Μαϊο 2015, ότι η καταλληλότητά μου ή όχι θα κριθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας. Ειλικρινά δεν επιθυμώ να υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον υπουργό και τον υφυπουργό που είναι και συνάδελφοι και σύντροφοί μου στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η ενασχόλησή μου ως τώρα με ζητήματα ΕΟΠΥΥ, σχετίζεται και με την δημοσιογραφική μου ιδιότητα, για 15 χρόνια στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ αλλά και με την πολιτική μου ένταξη και το γενικότερο ενδιαφέρον για το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του.
    Είμαι γιατρός στο Γενικό Νοσκομείο Πάτρας, διευθυντής ΕΣΥ στην ΜΕΘ, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθήνας, αλλά, έχοντας δραστηριοποιηθεί ως τώρα και στα διοικητικά του Γ. Ν. Πατρών, ως αιρετό μέλος του ΔΣ-εκπρόσωπος των γιατρών, ως μέλος της Επιτροπής Φαρμάκων, της Επιτροπής Λοιμώξεων, της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ όντας ειδικευόμενος στην πνευμονολογία, θεωρώ πως δικαιούμαι να διεκδικώ αυτή την θέση.
    Δεν αμφισβητώ την αξία κανενός υποψηφίου ούτε βέβαια την διάθεσή του να προσφέρει μέσα από αυτή την θέση.
    Αρκετές φορές έχω τοποθετηθεί δημόσια για ζητήματα του ΕΟΠΥΥ με πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, σχετικά με την υπερτιμολόγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και υγειονομικού υλικού, γεγονός που συνιστά ΣΠΑΤΑΛΗ για τον οργανισμό, κάτι που παραδέχθηκε και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Π. Κοντός.
    Πέραν τούτων, κάθε δημόσια άποψη που εκφράζεται απαξιωτικά ή και δηκτικά, στην ως τώρα δραστηριότητά μου με αφήνει παγερά αδιάφορο. Εγώ, την συγκεκριμένη περίοδο, έννοιωσα πως μπορώ να προσφέρω στην υπόθεση ΕΟΠΥΥ σε σχέση και με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό έκανα αίτηση στο υπουργείο καταθέτοντας το βιογραφικό μου που νομίζω ελάχιστοι από τους σχολιαστές, το ανέγνωσαν. Δεν πειράζει όμως. Έχω εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και όποιον άλλο θεσμικό παράγοντα που θα αξιολογήσει τους υποψήφιους.
    Με εκτίμηση
    Τάκης Γεωργακόπουλος
    Πνευμονολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ,
    Γ. Ν. Πάτρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι αν κάποιος από τους υποψήφιους εκτός απο συνδικαλιστής ή νοσοκομειακός γιατρός έχει εργαστεί στον ιδωτικό τομέα του κλάδου ώστε να έχει γνώση ποιόι κακοπληρωμένοι και απλήρωτοι παλιότερα και τώρα προασπίζουν βαλλόμενοι από παντού εφορία ΜΜΕ Κα το δημόσιο συμφέρον καλύπτοντας ποικιλοτρόπως το δοκιμαζόμενο Έλληνα. Ξέρετε υπάρχει κι άλλη μεγαλύτερη Ελλάδα εκτός του δημόσιου τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βιογραφικο δυστυχως δεν αρκει.Σημασια εχει η δουλοπρεπεια , η ικανοτητα του ψευδεσθαι ,ο στρουθοκαμηλισμος , η κομματικη πειθαρχια και η συνδικαληστικη δραση .Οι ικανοτητες και η διαθεση προσφορας στο κοινωνικο συνολο δεν παιζουν απολυτως κανενα ρολο .Απαραιτητη και η σοβαρη προυπηρεσια στην αφισοκολληση και την ντουντουκα. Οποιος πληρει τα ανωτερω θετει σοβαρη υποψηφιοτητα για τη θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή