Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Φαρμακευτική εταιρεία δέσμευσε χρήματα από τη μισθοδοσία του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου"

Για τον κίνδυνο να μείνει το προσωπικό του νοσοκομείου απλήρωτο, ενώ την ίδια ώρα φαρμακευτικές εταιρείες προσφεύγουν σε αγωγές και δεσμεύουν χρήματα από τη μισθοδοσία του προσωπικού, μίλησε ο συντονιστής διευθυντής του ΓΝΑ Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου", Αναστάσιος Κυριακίδης, στο "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα σε αυτή τη λαίλαπα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας" είπε ο κ. Κυριακίδης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν τη μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ δεν αποκλείεται να ξεμείνει το νοσοκομείο και από βασικά υλικά (π.χ. σύριγγες), όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε, μάλιστα, ότι υπήρξε φαρμακευτική εταιρεία που δέσμευσε χρήματα, τα οποία υπήρχαν στην τράπεζα για αμοιβές προσωπικού.

Εξήγησε ότι ως νοσοκομείο χρωστούν περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια στους προμηθευτές τους, ποσό το οποίο θα κάλυπταν με ευκολία, αν λάμβαναν από τα ασφαλιστικά ταμεία οφειλές που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα κακοδιαχείρισης ή άλλου άστοχου χειρισμού, αλλά ότι το κράτος πρέπει να φροντίσει για την υπεσχημένη επιχορήγηση.

Επισήμανε επίσης ότι στην Αθήνα, ανάλογο νοσοκομείο με το Παπαγεωργίου και τη μισή κίνηση ασθενών μπορεί να έχει και τριπλάσια επιχορήγηση.

πηγή: αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου